IVANIN POHOD NA DIJAMANTE: Španovićeva Ligu počinje mitingom u Šangaju
Foto: Predrag Vučković/Red Bull

Skup najboljih

IVANIN POHOD NA DIJAMANTE: Španovićeva Ligu počinje mitingom u Šangaju

Ostali sportovi -
Konkurencija je izuzetno jaka, ali to me samo dodatno motiviše da u Šangaju skačem što bolje mogu i da se izborim za što bolju poziciju u svekupnom plasmanu, izjavila je srpska atletičarka

Mitinzi Dijamantske Lige rezervisani su samo za najuspešnije atletičare sveta, a ove godine poziv da učestvuje na svim mitinzima Dijamantske Lige je dobila i najbolja srspka atletičarka Ivana Španović. Španovićeva će letnju sezonu otvoriti upravo nastupom na mitingu Dijamantske Lige u Šangaju, koji se održava u nedelju 18. maja.

Od imena dostupnih na preliminarnim startnim listama zastaje dah i možemo zaključiti da se organizator zaista potrudio da okupi najbolje skakačice sveta. Čak 12 atletičarki skakaće u Šangaju, a mnoge od njih osvajačice su olimpijskih i svetskih odličja, pobednice dijamantskih mitinga i već dobro poznate rivalke srpske atletičarke.

Glavnu konkurenciju Španovićeva će imati u jednoj od najiskusnijih atletičarki i svakako najbržoj među skakačicama Nigerijki Blesing Okagbare. Takođe moramo spomenuti Ruskinje Olgu Kucerenko i Dariju Klisinu, Britanku Saru Proktor, Nemicu Sostene Moguenaru, koje će se zajedno sa našom Ivanom boriti za što bolji plasman.

„S obzirom da je ovo prvo takmičenje, a da je sezona izuzetno duga Šangaj vidim kao usputnu stanicu do glavnog cilja u drugom delu sezone. Naporno smo trenirali i predstoji mi da postepeno ulazim u što bolju formu kako bih u Cirihu na Evropskom prvenstvu bila najspremnija. Konkurencija je izuzetno jaka, ali to me samo dodatno motiviše da u Šangaju skačem što bolje mogu i da se izborim za što bolju poziciju u svekupnom plasmanu“ izjavila je srpska atletičarka pred polazak na daleki istok.

Ivana Španović otputovala je u Šangaj u društvu trenera Gorana Obradovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track