NIKOLA GRBIĆ: Svi želimo da pomognemo, ali nam nije potreban marketing
Foto: Zenit-kazan.com

Odbojkaši i odbojkašice solidarni

NIKOLA GRBIĆ: Svi želimo da pomognemo, ali nam nije potreban marketing

Ostali sportovi -
Dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić poručio je da je spreman da se stavi na raspolaganje za pomoć ugroženom stanovništvu

BEOGRAD - Odbojkaški savez Srbije poručio je da je u ovom teškom trenutku za Srbiju najvažnija solidarnost i pomoć poplavama ugroženom stanovništvu.

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković rekao je da će OSS i svi odbojkaški radnici pomoći u olakšavanju posledica ove katastrofe.

"Ovo je "cunami" za Srbiju i zemlje u okruženju. Katastrofa velikih razmera. Solidarnost je u ovom trenutku najvažnija i svi građani Srbije upravo to i pokazuju. Naša reakcija će biti organizovana, i mi kao reprezentacija ćemo učestvovati u tome. Odbojkaški savez Srbije i svi odbojkaški radnici će pomoći u olakšavanju posledica katastrofe", rekao je Kolaković.

Odbojkaški as i potpredsednik OSS Vladimir Grbić rekao je da će svi odbojkaši "koji su ceo svoj život predstavljali i branili zemlju i narod odgovoriti sada kada je najpotrebnije".

"Najbolje je staviti se na raspolaganje onima koji znaju šta treba raditi i koji su zaduženi za organizaciju takvih akcija. Odbojkaški savez Srbije i odbojkaški radnici su i tokom ranijih nedaća uvek odgovarali maksimalno. Kako i na koji način, to uopšte nije bitno, niti bilo ko od toga treba da pravi medijsku pompu, ili kampanju. To je naša obaveza", kazao je Grbić.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić poručio je da je spreman da se stavi na raspolaganje za pomoć ugroženom stanovništvu.

"Nisam u Srbiji, ali pažljivo pratim sva dešavanja. U stalnom sam kontaktu sa Savezom, jer svi želimo maksimalno da pomognemo, ali bez publiciteta. Zaista nam nije potrebna takva vrsta marketinga. Kao i tokom prethodnih nedaća, učnićemo sve da pomognemo na konkretan način. Mislim da je mnogo bolje da to uradimo zajednički, kao organizacija, nego pojedinačno", naglasio je Grbić

Nekadašnji trofejni reprezentativac Srbije Ivan Miljković poručio je da su jedinstvo, zajednička volja i solidarnost ključni za prevazilaženje ove katastrofe.

On je predložio da OSS učestvuje u pomoći za renoviranje dvorane u Obrenovcu.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović istkla je da je "ponosna na svoj narod, kao i na sportiste i sportske saveze koji su u ovim izuzetno teškim trenucima pokazali solidarnost sa ugroženima".

"Svi smo tu i spremni smo da pomognemo. Odbojkaški savez Srbije je učinio sve što je mogao i sigurno će i dalje pomagati. Sportske hale su prihvatile ugrožene i pomogle na svoj način. Verujem da ćemo zajedničkim snagama, solidarno, prevazići i ovu, nezapamćenu katastrofu i izaći još jači i složniji iz nje",rekla je Ognjenović.

Korektor seniorki Srbije Jovana Brakočević poručila je da će se odmah po dolasku u zemlju priključiti svim akcijama za pomoć koje organizuje Odbojkašski savez Srbije.

Primač najboljih odbojkašica Srbije Jelena Nikolić duboko je potresena svim dešavanjima.

"Odziv građana za pomoć i solidarnost svih ljudi mi daju nadu da ćemo pobediti i ovu kataklizmu. Sada je najvažnije da svi zajednički radimo na prevazilaženju katastrofalne situacije", rekla je Nikolić.

Nekadašnji trofejni trener reprezentacije Zoran Gajić poručio je da je "odbojkaška porodica uvek bila složna i da je pomagala, pa će tako biti i ovoga puta".

"Možda je ovo prilika da se za utakmice Svetske lige napune dvorane u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, i da sav prihod bude namenjen u humanitarne svrhe", predložio je Gajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja