BEKRIĆ POSETIO RASELJENE: Emire, sine, ti si naš kralj!
Foto: Saša Pavlić

Srpski atletičar na starom DIF

BEKRIĆ POSETIO RASELJENE: Emire, sine, ti si naš kralj!

Ostali sportovi -
Atletičar uručio pomoć osobama u prihvatnom centru i olakšao i svakodnevne muke

Veliko srce.Znate onog momka koji pred svaku trku prstima napravi srce i pošalje ga Srbiji, našeg najboljeg atletičara Emira Bekrića. Na starom DIF posetio je raseljena lica i zajedno s ljudima iz Atletskog saveza Beograda, a u ime svojih kolega, uručio prvu pomoć domaćinima.- Najmanje što mogu da učinim je da budem ovde. Želim da apelujem na sve da pružimo maksimalnu podršku i u narednom periodu, jer će unesrećenim ljudima svakako biti neophodna - rekao je Bekrić, a zatim se družio s ljudima iz prihvatilišta.

- Jao, naš atletičar! Čekaj da ustanem - prva je reakcija jedne od žena koje je pritisla nevolja.- Nole je svetski kralj, a ti ideš njegovim stopama, sine! - dodaje dok stiska ruku šampionu, a osmeh se pojavljuje na njenom licu možda i prvi put od velike nesreće.Neki spavaju, neki gledaju ispred sebe, a mališani trčkaraju, crtaju, prave stvari od plastelina. Najživlji među njima mlati puškom i nišani pravo u Emira.- Čekaj, nije fer. Ja nemam nikakvo oružje - kaže Bekrić i brzo se snalazi.Vadi telefon iz džepa i „puca“ u mališana. I dečaku je osmeh na licu.Njegov brat po nevolji upoznaje nas sa strašnom činjenicom:- Večeras će doći talas. Veliki talas.- Ma neće - uglas ga razuveravaju svi i dečak poveruje, pa se i on osmehne.I to „najmanje“ što se može učiniti ogromno je za unesrećene ljude i svi bismo mogli da se povedemo Emirovim primerom.

Emotivni susret... Bekrić je imao vremena za svakog u prihvatnom centru na starom DIF
Emotivni susret... Bekrić je imao vremena za svakog u prihvatnom centru na starom DIF

Danonoćna akcijaMOLIM SE ZA SVAKO MESTOEmir Bekrić živi na Novom Beogradu, pa nas je zanimalo i kako gleda na opasnost izlivanja Save i Dunava u našoj prestonici.- Puno mi je srce kad vidim veliki broj ljudi, pogotovo mladih ljudi i sportista koji su se uključili u akciju pružanja pomoći i podrške ugroženima u poplavama. To važi i za Beograd i za bilo koji drugi grad i manje mesto u Srbiji. Svi smo mi kao jedan pokazali veliku želju i osećali da je potrebno da se odmah uključimo u akcije i podstaknemo sve ostale da nas bude što više. Nadam se da će se Beograd odbraniti, danonoćno se priključuju svi u toj akciji - rekao nam je srpski šampion.

PomoćPRIKOLICA ZA ŽIVANOVIĆEU razgovoru s porodicom Živanović, starijim supružnicima, srpski atletski šampion obećao je vredan poklon:- Obezbediću im kamp-prikolicu. Mnogo je teško videti ovako unesrećene ljude. Baš stresno.Do ideje s prikolicom Bekrić je došao posle ključne rečenice ovog bračnog para:- Mi možemo ovde da dobijemo sve, ali više nemamo gde to da odnesemo.Knez petrol uz Srbiju i naš narod

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track