KAKVA ŠTETA: Radnički poražen od Barselonete u finalu Lige šampiona

Španci slavili 7:6

KAKVA ŠTETA: Radnički poražen od Barselonete u finalu Lige šampiona

Ostali sportovi -
Barseloneta je po prvi put u istoriji kluba stigla do evropske titule, a na tronu je nasledila Crvenu zvezdu. Barseloneta je u finalu LŠ pobedila Radnički 7:6

BARSELONA - Vaterpolisti Barselonete novi su prvaci Evrope, pošto su večeras u finalu završnog turnira Lige šampiona savladali ekipu Radničkog Kontikija iz Kragujevca rezultatom 7:6 (1:2, 2:1, 3:1, 1:2).

Španskom klubu ovo je najveći uspeh u istoriji, dok je Radnički debitant u elitnom takmičenju. Kragujevčani su po prvi put u istoriji stigli do finala LŠ. Radnički je do finala stigao bez ijednog poraza u LŠ, ali su večeras morali da pruže rukom vaterpolistima Barselonete.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bili su Boris Zloković i Filip Filipović sa po dva gola, dok su po jedan postigli Damir Burić i Ivan Basara. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Albert Espanjol sa dva gola.

Ranije večeras, u utakmici za treće mesto riječko Primorje savladalo je Partizan sa 12:6.

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Vuksanović, Korolija, Ćirković, Miličić, Ćirić, Basara, Zloković 2, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović, Popović.

BARSELONETA: Lopez, Širanji 1, Perone 1, Munaric 1, Espanjol 2, Mingelj, Roka, Ečenike 1, Ubović 1, Fernandez, Lera, Petković, Ljoret.Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je Barseloneta imala više snage i veću želju za pobedom.

"Nažalost, sapleli smo se na samom kraju. Imali smo šanse pred ovo finale, ali mogu samo da čestitam Barseloneti. Pobedili su tri jake ekipe na ovom turniru i igrali odlično celu sezonu. Ostaje nam žal, poklekli smo u finišu. Čestitam momcima na borbenosti. Barseloneta je bila bolja, imali su više snage i malo više su želeli ovaj trofej", rekao je Stevanović posle utakmice u Barseloni.TOK MEČA

Kraj utakmice. Barseloneta je slavila rezultatom 7:6.Barseloneta je na 28 sekundi pre kraja dobila igrača više. Domaći imaju 7:6 i igrača više. Španci su zadržali vođstvo i po prvi put u istoriji stigli do evropske titule.

Radnički na dva minuta pre kraja nije uspeo da dođe do izjednačenja. Oba tima nisu iskoristila po nekoliko napada, a arbitri su pustili da se igra razvije i nisu sudili isključenja.

7:6 - Filip Filipović već u narednom napadu sjajnim lobom postiže još jedan gol za Radnički.7:5 - Barseloneta ponovo stiče dva gola prednosti. U listu strelaca upisao se mađarski internacionalac Širalji.

6:5 - Filip Filipović smanjuje vođstvo Barselonete na minus jedan. Radnički je ušao agresivno u poslednju četvrtinu.IV četvrtina

Kraj treće četvrtine. Barseloneta vodi 6:46:4 - Gol za Barselonetu. Domaći vaterpolisti po prvi put imaju dva gola prednosti. Lifante se upisuje u strelce.5:4 - Nemanja Ubović donosi prednost Barseloneti. Domaći vaterpolisti su iskoristili igrača više i ponovo su na gol prednosti.

4:4 - gol za Radnički postiže Damir Burić. Nešto manje od tri minuta do kraja treće četvrtine.Radnički nije iskoristio nekoliko napada. Kragujevčani su imali igrača više u napadu, ali se nisu snašli. S druge strane, Radić briljira na golu Radničkog i ne dozvoljava da Barseloneta stekne veću prednost.4:3 za Barselonetu. Espanjol sa peterca donosi vođstvo Barselonetu.

Golman Radničkog na startu treće četvrtine brani dve stopostotne šanse igrača Barselonete. Radnički ne koristi napadIII četvrtina

Kraj prvog poluvremena. Filipović nije iskoristio poslednji napad. Posle 16 minuta rezultat je 3:3.3:3 - Perone na 10 sekundi pre kraja prvog poluvremenu ponovo donosi egal. Radnički je u ovoj situaciji imao igrača manje. Radić je ponovo briljirao na golu, ali se lopta odbila do Peronea, koji ju je smestio u mrežu.3:2 za Radnički. Basara golčinom sa oko 8 metara donosi novo vođstvo Radničkom.

2:2 - Barselona stiže do izjednačenja.

Enage koristi grešku odbrane Radničkog i svom timu donosi izjednačenje.Barseloneta ne koristi prva dva napada u drugoj četvrtini, kao i vaterpolisti Radničkog.

II četvrtina2:1 - Barseloneta koristi igrača više i smanjuje na 2:1. Ćirić je bio isključen, a Ešenike se upisuje u strelce. Kraj prve četvrtine2:0 za Kragujevčane. Filipović asistira za Zlokovića, koji se ponovo upisuje u strelce

1:0 za Radnički. Zloković koristi situaciju sa igračem više. Radić briljira na golu Kragujevčana.Radnički ne koristi napad sa igračem više.Barseloneta prva u napadu, isključenje za Zlokovića. Domaći vaterpolisti ne koriste igrača više, kao i nekoliko napada.

I četvrtinaIgrači Radničkog su na predstavljanje izašli sa majicama na kojima je na leđima pisalo: 1003.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track