NE PRIJA JOJ SKANDINAVIJA: Ivana Španović peta na mitingu u Oslu
Foto: AP

Srpska atletičarka zadržala prvo mesto u generalnom plasmanu

NE PRIJA JOJ SKANDINAVIJA: Ivana Španović peta na mitingu u Oslu

Ostali sportovi -
Srpska atletičarka je do petog mesta stigla skokom od 6,67 metara

OSLO - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je peto mesto na mitingu Dijamantske lige u Oslu u skoku u dalj.Srpska atletičarka je do petog mesta stigla skokom od 6,67 metara. Ona je ovaj rezultat ostvarila u drugoj seriji. Španovićeva je prestupila u prvoj seriji, a potom je ostvarila skokove od 6,54, 6,33, 6,53 i 6,45 metra. Srpkinja je zadržala prvo mesto u generalnom plasmanu sa šest bodova.

Prvo mesto osvojila je Amerikanka Tijana Bartoleta, koja je ostvarila najbolji rezultat sezone, 7,02m. Iza nje su bile Britanka Sara Proktor (6,78) i Amerikanka Funmi Jimoh (6,71)."Nisam se osećala baš najbolje", izjavila je srpska atletičarka po završetku takmičenja i istakla da je umorna od puta i da su joj nedostajali saveti trenera Obradovića koji nije bio večeras sa njom u Oslu. "U drugoj seriji sam skočila solidnih 6,67m isto koliko i Darija Klišina. Međutim ovog puta ona je imala bolju seriju skokova i zaslužila poziciju ispred. Večeras su u Oslu proskakale i ostale devojke što samo govori u prilog da je konkurencija u skoku udalj izuzetno jaka i izjednačena. Upravo to svako takmičenje čini posebno uzbudljivim i nepredvidivim. Raduje me da i dalje zauzimam vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu. Imamo dugu sezonu i očekuje me još dosta takmičenja ove godine, a već sledeće ovog vikenda na stadionu Crvene zvezde. U pitanju je Finale Kupa Srbije te koristim priliku da pozovem publiku u što većem broju da uživaju u atletici i bolje upoznaju srpske šampione", kazala je Španovićeva. Finale Kupa Srbije izborno je takmičenje za Evropsko ekipno prvenstvo koje se održava 21. i 22. juna u Rigi.Asmir Kolašinac ostao je bez plasmana u bacanju kugle pošto je imao tri prestupa.

"Bilo je ovo prvo takmičenje na kojem sam pomislio da sam na nivou novog ličnog rekorda. Međutim, samo pet minuta pre početka došlo je do problema i morali smo da čekamo dodatnih sat vremena da takmičenje krene. Na mene je to loše uticalo i energetski sam bio mnogo slabiji. Očekujem dobar rezultat na finalu Kupa Srbije za vikend“, rekao je Kolašinac.

Pobednik večerašnjeg takmičenja kuglaša u Oslu je Ametikanac Džo Kovač hicem od 21,14 metara ispred Nemca Davida Štorla sa 21,08 i Amerikanca Risea Hofe sa 21,07 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track