DRUGA POBEDA: Odbojkašice Srbije savladale Južnu Koreju
Foto: Fivb

Gran pri

DRUGA POBEDA: Odbojkašice Srbije savladale Južnu Koreju

Ostali sportovi -
Sledećeg vikenda domaćin turnira je Ankara, a pored naše reprezentacije i selekcije domaćina učestvuju Dominikanska Republika i Nemačka

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je domaćina Južnu Koreju sa 3:1 u trećem kolu prvog vikenda Gran Prija sa 3:1 (25:22, 26.24, 21:25, 25:9). Izabranice selektora Zorana Terzića u petak su savladale Nemačku, a u subotu su izgubile od Tajlanda.

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan pobedom.

"Postoji više razloga za zadovoljstvo u odnosu na subotu, ne samo zbog pobede, već i zbog načina igre, ispoštovali smo neke dogovore na terenu. Zaustavili smo njihove osnovne napade, Koreja igrala veoma dobro u odbrani, imali su više kontranapada od nas, međutim reagovali smo na pravi način“, rekao je Terzić i naglasio da ekipa mora da popravlja formu iz meča u meč.

"Možemo biti zadovoljni ovom utakmicom i celim turnirom što se bodovnog salda tiče. Sedam bodova je dobar rezultat, da nam je to neko ponudio pre početka sigurno bismo prihvatili. Ostaje žal za mečom sa Tajlandom, ali bitno je da probamo da podižemo formu iz utakmice u utakmicu i da u tome učestvuje što veći broj igrača“, rekao je Terzić.

Sledećeg vikenda domaćin turnira je Ankara, a pored naše reprezentacije i selekcije Turske učestvuju Dominikanska Republika i Nemačka. Poslednji vikend kvalifikacija igra se u Makau, sa Japanom, Južnom Korejom i Kinom.

Finalni turnir Gran Prija biće odigran od 20. do 24. avgusta u Tokiju. Na finalnom turniru će igrati Japan, kao organizator, četiri najuspešnije selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik finalnog turnira druge divizije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track