Najnovije vesti

O'SALIVEN: Snuker bi trebalo da se igra na OI
Foto: Beta Ap

Test uma i izdržljivosti

O'SALIVEN: Snuker bi trebalo da se igra na OI

Ostali sportovi
Mnogo čudnih sportova je na Igrama, a snuker je zahtevan test uma i izdržljivosti, isto koliko i golf. Mislim da bi snuker bio popularan dodatak i za Igre Komonvelta i za Olimpijske igre, rekao je 38-godišnji takmičar

BEOGRAD - Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O"Saliven rekao je da bi u budućnosti snuker trebalo uvesti u takmičenja na Olimpijskim igrama i Igrama Komonvelta.

"Povremeno sam gledao (tek završene) Igre Komonvelta u Glazgovu. Razočaran sam što Jusein Bolt nije trčao na 100 metara, svi su želeli da ga vide u toj disciplini. Mislim da snuker ima dobru osnovu da se uvede na Igre Komonvelta, a možda i Olimpijske igre u budućnosti", rekao je O"Saliven, preneli su britanski mediji.

"Mnogo čudnih sportova je na Igrama, a snuker je zahtevan test uma i izdržljivosti, isto koliko i golf. Mislim da bi snuker bio popularan dodatak i za Igre Komonvelta i za Olimpijske igre", dodao je 38-godišnji O"Saliven.

On je istakao da će se ove sezone takmičiti na 12 turnira, među kojima su oni u Velikoj Britaniji, na Mastersu u Šangaju u septembru, na turniru u Nemačkoj, a učestvovačhe i na Klasiku Pola Hantera, sredinom avgusta. O"Saliven je u maju u finalu Svetskog prvenstva izgubio od Marka Selbija i to je bio njegov prvi poraz u finalima na Krusiblu.

"Tri meseca sam bio van igre i radujem se povratku. Volim Šangaj, grad i ljude i dobra je odluka učestvovati na tom turniru. Ne volim da putujem avionom, mnogo više putujemo otkako je uveden novi kalendar takmičenja i to pokušavam da prihvatim", rekao je on.

O"Saliven je istakao da želi dobro da se pripremi za tri najveća turnira u sezoni, Svetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters.

"I ostali turniri su važni, ali ih koristim kao pripremne za tri velika. Nije kraj sveta ako ne igrate na svakom turniru, pošto su tu tri najveća, prema kojima se merim. Raspored pravim tako da ne odigram malo mečeva ili ne preteram uoči tih turnira. Mislim da se to dogodilo prošle sezone", rekao je O"Saliven, koji je četiri puta osvojio Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, a pet puta Masters.

"Prošle sezone nisam pravio mnogo grešaka, izgubio sam u četvrtfinalu Ujedinjenog Kraljevstva, osvojio Masters i izgubio u finalu Svetskog prvenstva. To nije loše, ali uvek želite bolje. Pre SP je verovatno trebalo da igram u Pekingu, ali važno je da od toga ne pravite veliku stvar i da ne paničite. Panika i briga vam neće pomoći, ni u životu, ni u snukeru", dodao je O"Saliven.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...