Najnovije vesti

KORISTI PESNICE DA STVARA: Holanđanin slika boksujući
Foto: Twitter

Borac i umetnik

KORISTI PESNICE DA STVARA: Holanđanin slika boksujući

Ostali sportovi
Van Polanen Petel je objasnio da prvo stavi bokserske rukavice, a onda ih umoči u boju. Holanđanin potom udara u džak koji je omotan slikarskim platnom

TILBURG - Holandski bokser Bart van Polanen Petel bavi se posebnom umetničkom veštinom pošto slika bokserskim rukavicama.

Van Polanen Petel je objasnio da prvo stavi bokserske rukavice, a onda ih umoči u boju. Holanđanin potom udara u džak koji je omotan slikarskim platnom.

"Ako je život Darvinova borba za opstanak, barem boks to opisuje u pravom smislu. Ovo je moj način da odam počast boksu, jer umesto drobljenja kostiju i razbijanja zuba, ja koristim svoje pesnice da stvorim", objasnio je on.

Bart kaže da kada boksuje oseća duboku vezu sa ljudima iz kamenog doba i srednjeg veka.

"Osećam životinju u sebi, koju sam kroz boks na neki način naučio da obuzdam. Naučio sam svu svoju agresiju ostavim na platnu. Koristim bokserske tehnike isključivo sa pravim bokserskim rukavicama. Bez četkica. Eksplozivni izraz emocija, strah, agresivnost, bes. Ono što ostaje je odjek udarca. Boks budi, zapali, oslobađa zver u nama", rekao je Bart.

On je nekada bio učenik čuvenog Džoa Frejzera, a ima svoju školu boksa u Tilburgu. Prodao je četiri slike u poslednjih godinu dana.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...