(VIDEO) EMIR BRŽI OD VETRA: Bekrić u finalu EP
Foto: Reuters

Srpski atletičar najavio lov na medalju

(VIDEO) EMIR BRŽI OD VETRA: Bekrić u finalu EP

Ostali sportovi -
Bekrić je u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojio drugo mesto i direktno se plasirao u finale. Srbin je stazu od 400 metara istrčao za 49 sekundi i 21 stotinku

CIRIH - Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale discipline 400 metara s preponama na Evropskom prvenstvu u Cirhu.Bekrić je u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojio drugo mesto i direktno se plasirao u finale. Srbin je stazu od 400 metara istrčao za 49 sekundi i 21 stotinku. Prvo mesto osvojio je domaći atletičar Karim Husein (49,16 sekundi).Najbolji rezultat u polufinalu imao je Finac Magi Rasmus, koji je trčao 48,54 sekunde. Bekrić je večeras ostvario ukupno najslabije vreme od svih finalista.

http://www.youtube.com/watch?v=xCVX96Je-NE
Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Emir Bekrić je posle trke rekao da je sve takmičare poremetilo pomeranje satnice trke."Nikada do sada nije se dogodilo da dođemo na stadion i da počnemo da se zagrevamo, a da nas pre toga niko nije obavestio o pomeranju satnice i same trke. Zagrevanje je tako trajalo neverovatnih tri sata, ali sam i pored toga zadovoljan trkom. Ostvario sam ono što sam zacrtao, da budem prvi ili drugi u grupi, i da se plasiram u finale. U finalu želim da uživam u trci, bez pritiska", izjavio je Bekrić.

Finalna trka je na programu u petak od 20 časova i 52 minuta.Miloš Raović bez finala EPSrpski atletičar Miloš Raović nije uspeo da se plasira u finale u disciplini 400 metara. Raović je u svojoj polufinalnoj grupi završio na sedmom mestu, a ostvario je rezultat od 46,09 sekundi čime je postavio novi nacionalni rekord za takmičare do 23 godine. Plasman u finale iz Raovićeve grupe obezbedili su Britanac Metju Hadson-Smit i Belgijanac Džonatan Borle. U finalu će se takmičiti još Britanac Martin Runi, Španac Samjuel Garsija, Britanac Konrad Vilijams, Nemac Kamge Gaba, Izraelac Donald Sanford i Poljak Jakub Krzevina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track