Najnovije vesti

(VIDEO+FOTO) NOVO SREBRO ZA SRBIJU: Tatjana Jelača druga u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu
Foto: Reuters

Oborila nacionalni rekord

(VIDEO+FOTO) NOVO SREBRO ZA SRBIJU: Tatjana Jelača druga u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu

Ostali sportovi
Srpska atletičarka hicem 64,21 za metar i po popravila nacionalni rekord
1 / 5 Foto: Fonet/AP

CIRIH - Srpska atletičarka Tatjana Jelača osvojila je danas srebrnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

 

Jelača je u petoj seriji finala bacila koplje 64 metara i 21 centimetar i tako postavila novi lični i nacionalni rekord.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropska prvakinja postala je Čehinja Barbora Špotakova koja je ostvarila rezultat od 64,41 metar, dok je bronzanu medalju osvojila Linda Štal koja je koplje bacila 63,91 metar.

Foto: AP
Foto: AP

Jelača je u svim pokušajima koplje bacila preko 60 metara.

 

Srbija je na Evropskom prvenstvu tako osvojila drugu medalju, pošto je prethodno Ivana Španović u skoku u dalj osvojila srebrnu medalju.

Foto: AP
Foto: AP

Srpska atletičarka Tatjana Jelača rekla je večeras posle osvojene srebrne medalje u bacanju koplja na Evropskom prvesntvu u Cirihu da nije želela da najavljuje osvajanje odličja, ali da je verovala u uspeh.

 

"Ne mogu da sakrijem svoje oduševljenje, sreću i radost. Nisam želela da pričam o rezultatu i da najavljujem ništa, nego sam sve čuvala u sebi. Ostvarila sam ono što sam zamislila i sada samo želim sve više i više", rekla je Jelača.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ona je večeras u bacanju koplja na EP u Cirihu osvojila srebrnu medalju, pošto je u petoj seriji ostvarila rezultat od 64 metara i 21 centimetar.

 

"Hvala svima na neizmernoj podršci koju su mi pružili, nadam se da sam se na ovaj način odužila svima koji su verovali u mene. Idemo dalje", rekla je Jelača a prenosi agencija Beta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=raCV3x-6_0A

6. serija
Slab hitac Jelače, ali ostaje druga.

 

5. serija
Kakav hitac Tatjane Jelače! Novi nacionalni rekord Srbije 64,21! Jelača je u tom momentu izbila na prvo mesto, ali je Čehinja Špotakova uzvratila sa 64,41 i izbila na prvo mesto.

 

4. serija
Nije bilo promena posle četvrte serije, Jelača je bacila 60,25.

 

3. serija
Sjajan rezultat Tatjane Jelače! Najboljim rezultatom ove sezone 62,31 izbila je na treće mesto. Ispred Jelače su Nemica Stal sa 63,91 i Špotakova iz Češke sa 62,86.

 

2. serija
Jelača je bacila 60,51, ali je u međuvremenu pala mesto niže, pošto je Ruskinja Martina Ratej bacila 61,58 metara.

 

1. serija
Tatjana Jelača je bacila 60,98 što je svrstalo na četvrto mesto posle prve serije. U vođstvu je Linda Stal sa 63,91, dok je na trećem mestu Letonka Madara Palameika sa 62,04.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...