DEDA VELIMIRA STJEPANOVIĆA: Znao sam da će biti bez premca, ali sam drmnuo tri rakije
Foto: AP

DEDA VELIMIRA STJEPANOVIĆA: Znao sam da će biti bez premca, ali sam drmnuo tri rakije

Ostali sportovi -
Srce lupalo kao da udaram s jedne strane u Majevicu, a s druge na legendarne nam srpske planine i susedne Gučevo i Cer, priča nam 75-godišnji starina

Velimir Veljko Stjepanović, dedao srpskog prlivača Velimira Stjepanovića, koji je u Berlinu osvojio evropsko zlato, kaže da je od malena unuka koji živi u Dubaiju učio ko je i odakle je, a da danas oko uspeha nije imao dilemu.

"Prethodni njegov uspeh sam nekako lakše, što se uzbuđenja tiče, pregrmeo. Ovoga puta znao sam da će biti bez premca, popio sam preventivno tri rakije, ali je srce lupalo kao da udaram s jedne strane u Majevicu, a s druge na legendarne nam srpske planine i susedne Gučevo i Cer", priča nam 75-godišnji Velimir Veljko Stjepanović, koji živi u selu Čengić, kod Bijeljine, odakle pogled puca na pola Srbije.

"Ja sam ga vaspitavao i on je to doslovce prihvatio, na veliku radost: da je njegova jedina zastava srpska, da je njegov rod srpski, da Srbiju volimo, da ljubimo Republiku Srpsku i da s ponosom proslavlja ime Srbinovo gde god bio i ma gde bio."

Kod starine Stjepanovića, kako kaže, sjatili su se odmah srodnici, komšije i prijatelji, a prvo je pozvao majstore, koji rade u njegovom domu, da mu budu prva ruka, ne daj bože, za pomoć od velikog uzbuđenja.

"Moj mili unuk ovoga puta nije samo pobedio, već ih je sve „oduvao“, bio je ispred svih za dve dužine", priča naš sagovornik, dok nam nazdravlja za novi uspeh.

Deda otkriva da je unuk bio mesec dana u Beogradu i da će posle takmičenja svratiti kratko ponovo u prestonicu, a potom će otići u Arapske Emirate, gde je inače i rođen, na novo takmičenje „da i dalje donosi slavu Srbije i srpskog roda“.

Kurir sport / Novosti online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track