PRIZEMLJILI KENGURE: Odbojkaši ostvarili važnu pobedu protiv Australije
Foto: Fivb

Svetsko prvenstvo

PRIZEMLJILI KENGURE: Odbojkaši ostvarili važnu pobedu protiv Australije

Ostali sportovi -
Izabranici Igora Kolakovića zabeležili drugu pobedu na Svetskom prvenstvu, sledeći rival Venecuela
1 / 6 Foto: Fivb

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Australije sa 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:17), u 3. kolu A grupe prvenstva sveta u Poljskoj.To je druga pobeda izabranika selektora Igora Kolakovića, nakon što su prethodno nadigrali Argentinu (3:1), a pretrpeli poraz u startnom meču protiv domaćina Poljske (3:0).U A grupi sutra je slobodan dan, a narednu utakmicu odbojkaši Srbije igraju u subotu od 16.30 sati protiv Venecuele.Ranije danas Argentina je pobedila Kamerun sa 3:0 (25:17, 25:18, 25:23), a u preostaloj utakmici 3. kola A grupe od 20.15 sati igraju Poljska i Venecuela.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Australijom na Svetskom prvenstvu, ali ne i izgubljenim setom.

"Ostaje žal za izgubljenim setom, ali moramo da budemo zadovoljni jer smo pobedili protivnika koji je bolje plasiran u Svetskoj ligi od nas, koliko god mi sada mislili da smo bolji od njih", rekao je Kolaković posle meča u Vroclavu.

Srbija je sa 3:1 u setovima savladala Australiju i tako zabeležila drugu pobedu na takmičenju u Poljskoj.

"Svakog protivnika moramo da poštujemo, na ispitu smo naredna dva meča", kazao je Kolaković.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da je njegova ekipa "završila veliki posao".

"Sada nas očekuju dve mnogo lakše utakmice, za koje mislim da neće imati takmičarski značaj. Primarni cilj smo ostvarili, plasirali smo se u narednu fazu sa dosta bodova i treba da se spremimo što bolje", rekao je Atanasijević.

Srednji bloker Marko Podraščanin je dodao da je Srbija igrala pametno protiv Australije.

"Dosta smo pametno igrali i pored velikog broja grešaka u prva tri seta. Dobro smo igrali odbranu, samo kada pogodimo servis, nema tu šta... Dosta će nam značiti naredne dve utakmice kako bismo se uigrali za drugi krug", naveo je Podraščanin.

Srećko Lisinac je rekao da je zadovoljan pobedom.

"Igra nije baš bila na zadovoljavajućem nivou, ali možemo da budemo zadovoljni. Podižemo formu i siguran sam da ćemo biti oni pravi kada to bude bilo najpotrebnije", rekao je Lisinac. Reprezentacija Srbije će u narodnom kolu igrati u subotu protiv Venecuele.

TOK MEČA

4. SET - 25:17

Tri poena prednosti na prvom tehničkom tajm-autu (8:5) najavili su tok ovog seta. Bilo je očigledno da su "Oziji" psihološki pali posle osvojenog seta, što je Srbija iskoristila i na drugi odmor otišla sa pet poena prednosti (16:11). Do kraja seta, odbojkaši Srbije su bili sigurni čime su stigli do važnih bodova za nastavak takmičenja.

3. SET - 22:25

Australija je posle prvog tehničkog tajm-auta stekla tri poena prednosti (10:7), a ona lagano povećavala razliku na pet poena viška - 16:11, potom i 19:14.

"Oziji" su kontrolisali tok ovog seta, pa iako se Srbija u jednom trenutku približila na dva poena minusa (22:24), iskoristili su drugu set loptu za 25:22 i smanjenje rezultata u setovima 2:1.

2. SET - 25:22

Posle ujednačenog uvoda Srbija je sa tri vezana poena stigla do prvog tehničkog tajm-auta rezultatom 8:5. Sa dva vezana poena srpski tim je na drugi predah otišao sa pet poena viška (16:11), ali su posle najveće prednosti 17:11 pali. Australija je napravila 5:1 mini seriju i opasno pripretila. Tada je na servis otišao Miloš Nikić i pogurao "Orlove" do 21:17. Na kraju rutinska završnica za vođstvo 2:0.

1. SET - 25:23

Naša reprezentacija i Australija igraju drugi put na Svetskim prvenstvima. Prvi put to je bilo 1998. godine, kada je tadašnja Jugoslavija slavila u tri seta.Srbija je meč počela u sastavu Nikola Kovačević, Dragan Stanković, Nikola Jovović, Miloš Nikić, Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin i na mestu libera Nikola Rosić.Ujednačen početak u kome je Australija otišla na prvi tehnički tajm-aut sa poenom prednosti - 8:7. Srbija je posle tajm-auta povela sa 9:8, nešto kasnije i 12:11, ali je ponovo Australija otišla na tehnički tajm-aut sa poenom prednosti - 16:15. "Kenguri" su u finišu meča stekli ogromnu prednost (21:19), ali je Srbija baš u prvom trenutku odigrala na visokom nivou i serijom 5:1 rešila prvi set u svoju korist 25:23.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track