KOLAKOVIĆ: Nema slabih protivnika na Svetskom prvenstvu
Foto: Fonet/AP

Bez oscilacija u igri

KOLAKOVIĆ: Nema slabih protivnika na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -
Moramo da shvatimo da nema slabih protivnika, meč protiv Australije je opomena da mora da se igra maksimalno do kraja, bez oscilacija, rekao je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković

VROCLAV - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da njegovi izabranici moraju da smanje oscilacije u igri i pruže maksimum od početka i kraja, u narednim mečevima na Svetskom prvenstvu."Moramo da shvatimo da nema slabih protivnika, meč protiv Australije je opomena da mora da se igra maksimalno do kraja, bez oscilacija. Pad koncentracije u pojedinim trenucima posledica je lošeg starta na šampionatu. Posle smo imali izuzetno težak meč sa Argentinom u psihološkom smislu i nastojali da se odmorimo protiv Australije, ali to je nemoguće na ovako velikom takmičenju", rekao je Kolaković.Srpski odbojkaši su posle početnog poraza na otvaranju šampionata od domaćina Poljske (3:0) vezali dve pobede od 3:1, protiv Argentine i Australije."Otvaranje Svetskog prvenstva nije proteklo kako smo želeli, očigledno smo se više divili tom meču i spektaklu nego igrali, usledila su dva važna susreta sa bodovnog stanovišta, protiv Argentine i Australije. U drugom meču imali smo padova u igri, naročito u setu kojeg smo izgubili. Nadam se da će to doći u ravnotežu kada se spojimo sa drugom grupom", rekao je Kolaković i dodao da nacionalni tim mora da smanji broj grešaka prilikom servisa.On je najavio promene u ekipi pošto izuzetno naporan sistem takmičenja zahteva angažovanje većeg broja igrača.

Naredni protivnik Srbije je selekcije Venecuele, a taj meč na programu je u subotu u Vroclavu od 16.30."Venecuela je tipična južnoamerička reprezentacija, koja gaji agresivan stil igre. Znaju da budu izuzetno nezgodni ako im se dopusti da tu agresivnost ispolje do kraja. Ne spadaju u naš rejting, ali moramo da ih uvažavamo", zaključio je Kolaković. Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da se nada da je njegova ekipa izvukla pouke iz meča protiv Australije i da će naredna dva meča odigrati mnogo bolje. "Preostaju nam dva meča protiv Venecuele i Kameruna, ekipa koje verovatno neće nastaviti takmičenje, ali moramo odigrati maksimalno i zabeležiti dve pobede", rekao je Stanković."Posle prve utakmice i startnog poraza, koji je bio bolan, uspeli smo da ne tako sjajnom igrom da sakupimo šest poena i nadam se da ćemo sa tih šest otići u narednu fazu. Utakmica protiv Argentine je bila prekretnica za ovu ekipu, uspeli smo da se izborimo sa mnogo stvari koje su uticale na nas. Protiv Australije je bilo dosta greška, što u napadu, što u servisu, ali smo imali sreće i pobedili", rekao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track