DRUGA POBEDA KRAGUJEVČANA: Vaterpolisti Radničkog razbili gruzijski Ligamuš
Foto: Vkradnicki.com

Kvalifikacije za Ligu šampiona

DRUGA POBEDA KRAGUJEVČANA: Vaterpolisti Radničkog razbili gruzijski Ligamuš

Ostali sportovi -
Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog savladali su u Marseju ekipu gruzijskog Ligamuša sa 15:4 (7:3, 2:0, 3:1, 3:0), u utakmici 3. kola Grupe A kvalifikacija za Ligu šampiona

MARSEJ - Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog savladali su u Marseju ekipu gruzijskog Ligamuša sa 15:4 (7:3, 2:0, 3:1, 3:0), u utakmici 3. kola Grupe A kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kragujevčani su zabeležili drugu pobedu na turniru nakon što su u četvrtak na startu slavili protiv domaćina Marseja (8:7), dok su nešto ranije poraženi od mađarskog OSC-a (8:4).

Željni da se donekle iskupe za poraz od Mađara, izabranici trenera Uroša Stevanovića drugi meč dana započeli su furiozno, pa su posle samo pet minuta igre poveli sa 5:1.

Ta razlika ostala je do kraja četvrtine (7:3), a u nastavku susreta Kragujevčani su znatno poboljšali odbranu i dozvolili protivniku da postigne samo jedan gol.

S druge strane, napad je dobro funkcionisao, pa je na kraju izborena ubedljiva pobeda.

Popović i Dedović su postigli po tri gola, Marković, Miličić i Vuksanović po dva, a u strelce su se još upisali i Basara, Ćuk i Petković. Golove za Ligamuš postigli su Čikvaidze, Rusišvili, Kvedeliani i Gegelašvili.

Narednu utakmicu Radnički igra u subotu od 20.30 časova protiv Spartaka iz Volgograda, a poslednjem kolu u nedelju se sastaje sa italijanskim Posilipom.

Na turniru u Marseju učestvuje šest ekipa, a prvih pet obezbediće plasman u narednu fazu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track