TRIJUMF RUKOMETAŠA: Srbija pobedila Izrael u gostima
Foto: RSS

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

TRIJUMF RUKOMETAŠA: Srbija pobedila Izrael u gostima

Ostali sportovi -
Utakmica je bila teška, a opet je nismo prelomili kada smo imali prednost od 5,6 razlike. Mislim da smo finiš utakmice, odnosno poslednjih 15 minuta odigrali najbolje, rekao je selektor Srbije Perić

BEOGRAD - Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je danas u gostima pobedila Izrael sa 26:22 (13:10) u drugom kolu takmičenja u Grupi četiri.

Najefikasniji u redovina naše reprezentacije u ovoj utakmici bio je Rastko Stojković sa 6 pogodaka, kao Ivan Nikčević i Nemanja Zelenović sa 5.

Srbija je u prvom kolu pobedila Crnu Goru, a takmičenje nastavlja u aprilu, kada ide u goste Islandu.

Po završetku meča Dragan Đukić, selektor reprezentacije Izraela, istakao je:

"Čestitke Srbiji. Nije im bilo lako igrati ovde. Mi smo pokušali da odigramo kako njima najmanje odgovara, ali je njihov individualni kvalitet bio dosta veći. I pre početka sam rekao da je Srbija favorit broj 1 u našoj grupi, što pokazuje pobeda Crne Gore protiv Islanda. Srbija će se sigurno kvalifikovati na EP, ako sve bude u redu, već u aprilu bi mogla da se kvalifikuje na EP i počne pripreme za Prvenstvo. To bi bilo dobro, jer tako držimo šansu Rio."

Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, bio je zadovoljan pobedom:

"Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi. Utakmica je bila teška, a opet je nismo prelomili kada smo imali prednost od 5,6 razlike. Mislim da smo finiš utakmice, odnosno poslednjih 15 minuta odigrali najbolje. U tom periodu smo napravili razliku i do kraja rutinski meč priveli kraju. Čestitam Izraelu na dobroj igri."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track