KATARINA TOMAŠEVIĆ: Sa Crnom Gorom najteže
Foto: Fonet

Evropsko prvenstvo

KATARINA TOMAŠEVIĆ: Sa Crnom Gorom najteže

Ostali sportovi -
Kao golman, ja uvek polazim od odbrane i mislim da jakom odbranom, polukontrom i kontrom nekako možemo da stignemo do pobede, rekla je golmanka reprezentacije Srbije

BEOGRAD - Golmanka rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević ocenila je danas da će prva utakmica na Evropskom prvenstvu sa Crnom Gorom, biti veoma teška i "verovatno jedana od najtežih na celom takmičenju".

"Uvek je prva utakmica na svakom takmičenju najteža - kako nama, tako i njima. Crna Gora je protivnik koga veoma dobro poznajemo. Poslednji put kada smo se sastali izgubili smo sa jedan razlike, bila je to jaka, neizvesna utakmica", rekla je Tomaševićeva.

Ona je dodala da dobrom odbranom Srbija može da dođe do pobede na startu šampionata koji se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Kao golman, ja uvek polazim od odbrane i mislim da jakom odbranom, polukontrom i kontrom nekako možemo da stignemo do pobede. Sigurno će biti teško. Poznajemo mi njih, poznaju one nas. Biće to jedna od najtežih utakmica na prvenstvu", rekla je Tomaševićeva, koja brani za mađarski Ferencvaroš.

Srbija će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Osijeku, u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

"Do prošle godine igrala sam u Francuskoj, tako da znam da Francuskinje imaju jako kvalitetnu i dobru reprezentaciju. Igrale smo s njima na Svetskom prvenstvu prošle godine i pobedile sa jedan razlike. Mislim da nas one čekaju da nam se osvete, ali se nadam da im se to neće ostvariti", rekla je golmanka reprezentacije Srbije.

Ona je dodala da je Slovačku ekipu najmanje poznaje i da se plaši "onog lako ćemo".

"Slovačka nam je nepoznata. Svi kažu biće lako, međutim, čula sam da su Slovakinje nedavno pobedile Ukrajinu sa puno razlike. Ne smemo da se opustimo. Ljudi misle idu tri ekipe iz Grupe i sa Slovačkom ćemo lagano. To ga se ja najviše plašim... lagano, lagano - da ne bude iznenađenje", rekla je Tomaševićeva.

Na pitanje da li bi neka reprezentacija mogla da "pomrsi račune favoritima" na EP, ona je odgovorila:

"Poljska je stigla do polufinala na Svetskom prvenstvu 2013, kada to niko nije očekivao, a sada bi mogla dobar rezultat da napravi Holandija. Imaju dobru ekipu, ali ih dugo nije bilo. Mi smo im uzeli EP 2012. koje zbog finansijske situacije nisu mogli da organizuju. Sigurna sam da mogu da iznenade".

Golmanka Srbije smatra da su glavni favoriti Mađarska, Norveška, Danska i Crna Gora.

"Mađarska ima odličnu reprezentaciju i igra kod kuće. Ima pogotovo tu prednost što će polufinale i finale biti u Budimpešti. Naravno, tu su Norveška, Danska, Crna Gora. Ima jakih ekipa i mislim da će biti mnogo iznenađenja", rekla je Tomaševićeva.

Ona je istakla da veruje u visok plasman Srbije i da se nada da će se do drugog kruga sve igračice oporaviti.

"Idemo stepenik po stepenik, prvo da prođemo prvi krug i da se do tada sve devojke oporave od povreda. Tada će biti lakše. Verujem i u sve ostale devojke koje nisu povređene...Međutim, kada znate da vam je jedan od nosioca ekipe povređen, kada znate da je dosta devojaka povređeno, to negde stoji...Nismo totalno rasterećeni", rekla je Tomaševićeva.

Na kraju, golmanka Srbije priznala je da će tek na prvenstvu saznati u kakvoj je ona formi.

"Što se tiče moje forme, pa videću je na prvenstvu. Dugo vučem ovu povredu kolena. To sam zalečila. Imali smo kontrolnu utakmicu, bilo je dobro... Iskreno se nadam da će na prvenstvu sve proći kako treba", rekla je Tomaševićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se od 7. do 21. decembra u Mađarskoj i Hrvatskoj. Reprezentacija Srbije odlazi kao polufinalista prošlog EP i zvanični vicešampion sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track