DELFINI NEUMOLJIVI: Vaterpolisti Srbije potopili Nemce u Hamburgu
Foto: FoNet

Panceri nemoćni

DELFINI NEUMOLJIVI: Vaterpolisti Srbije potopili Nemce u Hamburgu

Ostali sportovi -
Izabranici Dejana Savića nastavili su sigurnim korakom ka odbrani trofeja u Svetskoj ligi. Nakon što su prošlog meseca u Nišu deklasirali Špance (9:1) večeras su bili ubedljivi i protiv Nemaca, pa su na pravi način još jednom potvrdili da su glavni favoriti u grupi

HAMBURG - Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras u Hamburgu domaću selekciju Nemačke sa 19:10 (3:4, 5:2, 6:3, 5:1), u 2. kolu B grupe Svetske lige.

Izabranici Dejana Savića nastavili su sigurnim korakom ka odbrani trofeja u Svetskoj ligi. Nakon što su prošlog meseca u Nišu deklasirali Špance (9:1) večeras su bili ubedljivi i protiv Nemaca, pa su na pravi način još jednom potvrdili da su glavni favoriti u grupi.

Domaćin je pružio ozbiljniji otpor samo u prvoj četvrtini, ostatak susreta protekao je u domminaciji srpskog tima, iako je nastupio u oslabljenom sastavu.

Meč je rešen sredinom treće deonice, kada je Srbija stekla pet golova prednosti, da bi do kraja rutinskom igrom postignut ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Filipović sa četiri i Ćuk sa tri gola, dok se kod Nemaca istakao Štam sa pet.

Utakmica je odigrana u bazenu Alster švimhale pred oko 1.500 gledalaca, a sudili su Tajlan (Turska) i Severo (Italija).

Nemačka: Kong, Bukovski, Van der Boš 1, Ril 2, Obšernikat 1, Bolovic 1, Nosek, Maers, Štam 5, Šulc, Šlansted, Hebiš. Gec.

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić 1, Jakšić 2, Filipović 4, S.Rašović 1, S.Mitrpović 2, B.Mitrović.

Savić: Bilo je dosta oscilacija u igri

Selektor vaterpolo repezentacije Srbije Dejan Savić rekao je posle utakmice protiv Nemačke da je bilo dosta oscilacija u igri, uprkos tome što je postignuta ubedljiva pobeda.

"Popuštala nam je pažnja u odbrani kada se već činilo da smo se odbranili. Bilo je dosta oscilacija, ali na kraju bitan je rezultat, Nije lako postići 19 golova", kazao je Savić.

Trostruki strelac Miloš Ćuk naveo je da se on i saigrači u prve dve četvrtine meča nisu snašli na kriterijum suđenja.

"Posle smo ušli smo u ritam i pokazali razliku u kvalitetu", istakao je Ćuk, dok je Dušan Mandić konstatovao da nacionalni tim nije očekivao ovako tešku utakmicu.

"Nemci su nas stisli na početku. Posle je sve došlo na svoje, sabrali smo se i očekivano dobili meč", rekao je Mandić, a kapiten Slobodan Nikić smatra da je na početku primljeno nekoliko jeftinih golova.

"Kasnije je bilo kako treba i pobeda je mogla da bude još ubedljivija", zaključio je Nikić.

Vaterpolisti Srbije u narednoj utakmici Svetske lige gostuju 20. januara reprezentaciji Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track