KATARINA TOMAŠEVIĆ: Sramota me je!
Foto: Facebook

Blamaža rukometašica

KATARINA TOMAŠEVIĆ: Sramota me je!

Ostali sportovi -
Ne znam šta da kažem, sa ovakvom igrom mi ne možemo u drugi krug, ne možemo ni Slovačku da pobedimo. Stvarno me je sramota posle ove utakmice. Iskreno, rekla je Tomaševićeva

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević izjavila je danas u Osijeku da ju je sramota zbog načina na koji je njega ekipa izgubila od Francuske na Evropskom prvenstvu.

Srbija je izgubila od Francuske sa 16:27 (3:11), u drugom kolu takmičenja u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj.

"Ne znam šta da kažem, sa ovakvom igrom mi ne možemo u drugi krug, ne možemo ni Slovačku da pobedimo. Stvarno me je sramota posle ove utakmice. Iskreno", rekla je Tomaševićeva novinarima u Osijeku.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić ocenila je da niko ne može da bude mnogo pametan posle ovakve utakmice.

"Užas je bio i napad i odbrana. Mnogo tehničkih grešaka... Taktika francuske reprezentacije sa mnogo izlazaka u odbrani nas je "razorila", jer smo bile statične u napadu. Izgubile smo mnogo lopti i teško je bilo odbraniti se", rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da ekipa "pod hitno mora da se sabere", do petka i naredne utakmice. Levi bek reprezentacije Sanja Damnjanović izvinila se za igru reprezentacije u meču sa Francuskom.

"Napad je bio loš, naravno. Dogovorile smo se da dobrim napadom moramo da ih dobijemo, a ispostavilo se da je naš najveći problem kretnja bez lopte. Svaki put kada neko izađe na našeg beka, mi smo bili u faulu, što je njima odgovaralo. Odbrana i nije bila tako loša u prvom poluvremenu, koliko je napad bio katastrofalan", rekla je Damnjanovićeva.

Prema njenim rečima, Srbija je uspela da parira Francuskoj u drugom poluvremenu, ali je prvi deo meča ostavio "i suviše traga". "Gledaćemo da zaboravimo, što će biti jako teško. U narednoj utakmici idemo na sve ili ništa. Videćemo šta će biti", rekla je Damnjanovićeva.

Selektor Srbije Saša Bošković istakao je da on treba da odgovara za ovaj poraz, a da devojke treba podržati.

"Mislim da se Francuska dobro spremila za nas. I kada smo bili u prilici da damo gol, njihov golman je odlično branio. Nama je sada bitno da se spremimo za Slovačku", rekao je Bošković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track