(VIDEO) BEZUMLJE: Ludi Dobud opet prolio srpsku krv
Foto: Sasa Pavlic

Novi skandal bezočnog vaterpoliste

(VIDEO) BEZUMLJE: Ludi Dobud opet prolio srpsku krv

Ostali sportovi -
Kapiten Juga krvnički udario Manojlovića i razbio mu arkadu, a pre dve godine pesnicom pogodio Filipovića

Sve lepo što su vaterpolisti Partizana i Juga (3:5) ponudili u susretu drugog kola Lige šampiona jednim potezom srušio je kapiten Dubrovčana Nikša Dobud. Iskusni centar je pred kraj treće četvrtine pesnicom u glavu krvnički udario Marka Manojlovića, a mladi igrač crno-belih završio je s razvaljenom arkadom i spreman za ušivanje.Da stvar bude još gora, isti taj Dobud je 2012. na EP udario Filipa Filipovića. I Marka i Filipa centimetri su delili od ozbiljne povrede oka, pa je došlo krajnje vreme da Evropska plivačka federacija (LEN) žestoko kazni pomahnitalog igrača.

http://www.youtube.com/watch?v=sH2UmnwAT_E
Oko je, na sreću, ostalo čitavo... Dobud udara Manojlovića
Oko je, na sreću, ostalo čitavo... Dobud udara Manojlovića

- Taj potez je van svake logike. Odgledao sam i TV snimak i vidi se da nije bilo kontakta. Umanjio je sve što smo videli na Banjici. Sigurno će dobiti jednu utakmicu zabrane, a ako u LEN na pravi način budu sagledali sve što se desilo, mogao bi da dobije i više - rekao je Šoštar i dodao:- Naneo nam je štetu jer ne znamo hoćemo li moći da računamo na Marka za finale Kupa. Naneo je štetu i svom timu. Ne razumem zašto se to dogodilo. To što je uradio je potpuno suludo!

Saniranje povrede... Lekari „krpe“ mladog Marka
Saniranje povrede... Lekari „krpe“ mladog Marka

Smodlaka realanNEMAM OPRAVDANJENesportski i neljudski potez kapitena osudio je i pomoćni trener Juga Mile Smodlaka:Do isključenja Dobuda zbog udaranja dosta dobro smo izgledali. Sve što smo očekivali, to se i dogodilo. Jedino što je Partizan mogao da ponudi jeste ovako agresivna igra s mnogo povlačenja i udaranja, grubih poteza. Bilo je i sudijskih odluka na našu štetu, ali to nije nikakvo opravdanje za onakvu reakciju našeg kapitena. Moramo biti svesni da je naš sport ovakav, pa igrači moraju biti spremni na sve.

Polufinale KupaKVARTET JURI NOVI PEHARVaterpolisti Vojvodine i Partizana odigraće u nedelju (18.00) u Bečeju prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije, a dva sata kasnije u drugoj borbi za finale igraće asovi Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca. Pobednici će u ponedeljak (20.00) igrati za novi trofej Vaterpolo saveza Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track