UDOVIČIĆ: Stipendiranje najboljih studenata i 2015. godine
Foto: Nemanja Pancic

UDOVIČIĆ: Stipendiranje najboljih studenata i 2015. godine

Ostali sportovi -
Skoro 500 studenata je na Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena od Vlade Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja u inostranstvu

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će Vlada Srbije i naredne godine nastaviti da stipendira najbolje studente državnih fakulteta za nastavak studija u zemlji i inostranstvu, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, Vlada Srbije će i 2015. godine nastaviti da, preko Fonda za mlade talente, stipendira najbolje studente državnih fakulteta za nastavak studija u zemlji i u inostranstvu", rekao je Udovičić na svečanosti povodom dodele plaketa stipendistima koji školovanje nastavljaju na master i doktorskim studijama na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima.

Kako je navedeno, skoro 500 studenata je na Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu i na vodećim svetskim univerzitetima od Vlade Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja u inostranstvu.

Stipendija po studentu, za akademsku godinu, iznosi oko 540.000 dinara.

Ocenjujući da je pred nama kraj jedne izuzetno teške godine za Srbiju, ali isto tako i godine u kojoj su napravljeni koraci koji obećavaju bolju budućnost za našu zemlju, on je istakao da od najboljih studenata koji školovanje nastavljaju u inostranstvu očekuje da budu aktivan deo te budućnosti.

"U želji da situaciju promenimo na bolje, izborili smo se da, u malom budžetu kakav nalaže ekonomska situacija, obezbedimo da ove stipendije dobije čak 500 studenata", rekao je Udovičić.

On je naveo da od stipendista očekuje da vredno uče, rade i šire mrežu kontakata, te da se, po završetku školovanja, vrate u zemlju i donesu sveže ideje i inicijative za nastavak izgradnje jake i poštovane Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track