VESIĆ NAJAVIO: Još 100 dana do Beogradskog maratona
Foto: Fonet

Gradski menadžer najavio da će sve biti spremno

VESIĆ NAJAVIO: Još 100 dana do Beogradskog maratona

Ostali sportovi -
On je dodao da Beogradski maraton spada u najvažnije događaje, jer je tokom decenija postao brend srpske prestonice

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Beograd učiniti sve da 28. Beogradski maraton protekne u najboljem redu.

"Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji sportski događaj u našem gradu kako bi protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari i svoje druge zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana", rekao je Vesić.

On je dodao da Beogradski maraton spada u najvažnije događaje, jer je tokom decenija postao brend srpske prestonice.

"Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu, što je jedan od velikih ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo", naglasio je Vesić i dodao:

"Beograd će u narednom periodu pokušati da pomogne i ohrabri organizatore sportskih, kulturnih ili zabavnih događaja da to čine u našem gradu jer svaki takav događaj obezbeđuje više turista i bolju promociju grada".

Beogradski maraton biće održan 18. aprila, a svi zaintersovani mogu da se prijave putem interneta na www.bgdmarathon.org.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track