USPEH RUKOMETAŠA: Srbija osvojila turnir u Norveškoj
Foto: RSS

Pao i domaćin

USPEH RUKOMETAŠA: Srbija osvojila turnir u Norveškoj

Ostali sportovi -
Izabranici selektora Dejana Perića prethodno su u petak pobedili reprezentaciju Mađarske sa 30:26 i tako zauzeli prvo mesto na "Januarskom kupu"

ELVERUM - Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je prijateljski turnir u Norveškoj, pošto je pobedila domaću selekciju sa 28:25 (16:18).

Izabranici selektora Dejana Perića prethodno su u petak pobedili reprezentaciju Mađarske sa 30:26 i tako zauzeli prvo mesto na "Januarskom kupu".

Najefikasniji u srpskom timu bili su Darko Đukić i Nemanja Zelenović sa šest, dok je Dalibor Čutura dao četiri gola.

Srbiju u aprilu očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskom 2016. godine, kada će gostovati na Islandu.

Kapiten "orlova" Dalibor Čutura istakao je da je zadovoljan zbog osvajanja prvog mesta na turniru u Norveškoj.

"Dobili smo veoma kvalitetan sastav Norveske pred njihovom publikom i presrećan sam što smo ovaj ciklus završili osvajanjem turnira. Posebno mi je drago što smo dobili neke mlade igrače koji su iskoristili šansu na najbolji način i tako skrenili pažnju na sebe. Sva tri turnira smo odigrali na visokom nivou i siguran sam da je i selektor zadovoljan time", rekao je Čutura.

Njegov saigrač Nemanja Zelenović rekao je da je ključ pobede nad skandinavskim timom bila igra u odbrani.

"Pre svega čestitam ekipi na velikoj borbenosti i požrtvovanosti u odbrani. Pokazali smo karakter nakon prvog poluvremena u kojem smo imali mnogo grešaka. Mislim da ova ekipa može mnogo toga da pokaže u narednom periodu jer je krasi odlična atmosfera", naveo je Zelenović.

Pivotmen Mijajlo Marsenić rekao je da je presrećan zbog osvajanja prvog mesta.

"Ponovo smo pokazali borbenost, iako smo u prvom poluvremenu primili veliki broj golova. U drugom delu smo ispravili, još jače zaigrali odbranu, dobili sigurnost u napadu i rezultat nije izostao. Koliko smo dobri bili u odbrani govori podatak da smo primili smo 7 golova u drugom poluvremenu", rekao je Marsenić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track