TRIPLA KRUNA: Marfi osvojio Masters ubedljivom pobedom protiv Robertsona
Foto: AP

Revanširao se prvom igraču sveta

TRIPLA KRUNA: Marfi osvojio Masters ubedljivom pobedom protiv Robertsona

Ostali sportovi -
Konačno sam uspeo da osvojim Masters, ali i "triplu krunu", ovo je neverovatno. Na to sam morao dugo da čekam... Ove nedelje sam igrao prilično dobro, oduševljen sam, rekao je Marfi

BEOGRAD - Engleski igrač snukera Šon Marfi osvojio je večeras Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio prvog igrača sveta, Australijanca Nila Robertsona sa 10:2.

Marfi je dobro počeo, poveo je sa 5:0 i 6:2 i do kraja meča prikazao je dobru igru i osvojio svoj prvi Masters u karijeri.

To je druga najubedljivija pobeda u istoriji finala Mastersa, posle 1988. godine i pobede Stiva Dejvisa protiv Majka Haleta od 9:0.

Marfi se tako "osvetio" Robertsonu za poraz u finalu Mastersa 2012. godine, kada je Australijanac slavio sa 10:6.

Marfi je večerašnjim trijumfom osvojio "triplu krunu", najvažnije turnire u snukeru - Masters, Svetsko prvenstvo (2005) i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva (2008) i priključio se devetorici snukeraša, među kojima je i Robertson, kojima je to pošlo za rukom.

"Konačno sam uspeo da osvojim Masters, ali i "triplu krunu", ovo je neverovatno. Na to sam morao dugo da čekam... Ove nedelje sam igrao prilično dobro, oduševljen sam", rekao je Marfi posle meča, preneli su britanski mediji.

Robertson večeras nije uspeo da ponovi dobru igru iz jučerašnjeg polufinala, u kome je sa 6:1 pobedio branioca titule Ronija O"Salivena.

"Šon je zasluženo šampion. Šta god da sam danas pokušao nije vredelo. Nisam uspeo da ponovim igru iz polufinala. Šone, dobrodošao u snukeraški klub osvajača "triple krune"", rekao je Robertson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track