Rukometaši Srbije poraženi od Španije
Foto: Dado Đilas

Kvalifikacije za OI

Rukometaši Srbije poraženi od Španije

Ostali sportovi -
Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa devet golova, dok je u timu Španije Viktor Tomas postigao pet pogodaka. Naredni meč Srbija će igrati u subotu u 17.30 sa sekekcijom Poljske koja je savladala Alžir sa 28:27.

ALIKANTE - Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Alikanteu od Španije sa 27:30 (10:11), u prvom meču kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Španci su do pobede došli dva minuta pre isteka meča kada su uspeli da steknu nedostižnu prednost 30:26.Pokretna odbrana 6-0, koja je krasila izabranike selektora Veselina Vukovića na Evropskom prvenstvu u Beogradu, omogućila je početno vođstvo našem timu 3:0.

Ipak, srpski rukometaši nisu uspeli da zaustave glavno oružje Španaca - brzu igru, kontre i lake golove, pa je domaćin prvi put poveo u 30. minutu (7:6).U nastavku meča vodila se izjednačena borba. Timovi su se smenjivali u vođstvu, u 52. minutu protivnik je poveo sa dva gola prednosti (24:22), a kako se utakmica bližila kraju domaći rukometaši su bili sve sigurniji.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa devet golova, dok je u timu Španije Viktor Tomas postigao pet pogodaka. Naredni meč Srbija će igrati u subotu u 17.30 sa sekekcijom Poljske koja je savladala Alžir sa 28:27.

Vuković: Grešili smo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković kaže da njegova ekipa nije odigrala odbranu kao na Evropskom prvenstvu. Španija je pobedila Srbiju sa 30:27, u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Znali smo da ćemo biti blizu svake reprezentacije na svetu, pa tako i Španije. Velika je razlika dobiti jedan gol razlike ili izgubiti jedan. Čak smo u jednom trenutku počeli da srljamo, da pravimo dosta grešaka. Sreća da se zavrsilo sa minus tri", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, moguće je da će gol razlika odlučivati o tome ko će se plasirati na OI. "Potrošili smo se, izgubili Nenada Vučkovića. Nismo odigrali odbranu na nivou iz Beograda i ono čega smo se plašili, to je nekoliko lakih šuteva koje smo promašili i primili lake golove iz kontra napada", rekao je Vuković.

On je dodao da kriterijum sudija kod isključivanja nije bio "baš potpuno jednak". "Treba da probamo da se osvežimo. Kada dođemo u hotel, bice 18 sati do tog duela. I Poljaci su se danas mučili, ali definitivno će nam biti mnogo teško. I danas smo imali periode kada nismo imali dovoljno rešenja u odbrani. Pojedini igrači nisu bili na nivou odbrane iz Beograda", rekao je Vuković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track