Svetski eksperti za sportsku medicinu na kongresu u Beogradu
Foto: Marina Lopičić

Ministar Udovičić u poseti Kataru

Svetski eksperti za sportsku medicinu na kongresu u Beogradu

Ostali sportovi -
Organizatori prestižnog kongresa na kome se očekuje učešće oko 50 najuglednijih predavača i profesora, oko 300 gostiju i 1.000 učesnika biće jedna od najvećih svetskih klinika za sportsku medicinu Aspetar iz Katara i Republički zavod za sport i medicinu sporta Srbije

DOHA - Prvi srpski međunarodni kongres sportske medicine održaće se u Beogradu od 21. do 23. maja, dogovoreno je drugog dana zvanične posete ministra omladine i sporta Vanje Udovičića Kataru.

Deset najboljih globalnih hirurga i lekara za sportske povrede, koji su operisali i lečili najbolje sportiste i koji sarađuju sa najpoznatijim klubovima poput Barselone, Bajerna i Liverpula predvodiće svetsku elitu na ovom kongresu. Među gostima kongresa biće i glavni doktori Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

"Izuzetna je čast što će Srbija biti domaćin svetskoj eliti sportske medicine. Naša zemlja ima veliku tradiciju u ovoj oblasti, a naši stručnjaci su izuzetno cenjeni u svetu. Kongres će biti prilika, ne samo za promociju Srbije, već i da se domaća stručna javnost upozna sa svetskim trendovima u lečenju sportskih povreda, da naši lekari uspostave saradnju sa najpoznatijim svetskim lekarima i da njihovo znanje prenesu u našu zemlju", izjavio je Udovičić.

Prema Udovičićevim rečima Srbija je već sportski lider u ovom delu Evrope, a želi da postane i lider u oblasti sportske medicine.

"Veoma sam zahvalan državi Katar i klinici Aspetar što su nas prepoznali kao iskrenog partnera i prijatelja. Pred nama je veliki posao i velika odgovornost za organizaciju ovog značajnog stručnog skupa", poručio je Udovičić, koji je tokom boravka u Dohi imao priliku da o saradnji Srbije i Katara razgovara i sa šeikom Kalifom bin Hamad al Tanijem, jednim od osnivača modernog Katara i ocem aktuelnog vladara te zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track