CRVENO-BELI ŠOKIRALI CRNO-BELE: Vojvodina preko Partizana stigla do Kupa Srbije
Foto: Tanjug

Trofej pripao Novosađanima

CRVENO-BELI ŠOKIRALI CRNO-BELE: Vojvodina preko Partizana stigla do Kupa Srbije

Ostali sportovi -
Vojvodina je večerašnjim trijumfom stigla do 14. trofeja u nacionalnom kupu u karijeri. Partizan je ostao na sedam osvojenih trofeja

NOVI SAD - Odbojkaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu pobedili Partizan rezultatom 3:1, po setovima 17:25, 25:22, 25:18, 25:18.Vojvodina je večerašnjim trijumfom stigla do 14. trofeja u nacionalnom kupu u karijeri. Partizan je ostao na sedam osvojenih trofeja.Vojvodina je u subotu nadigrala dosadašnjeg branioca trofeja Crvenu zvezdu 3:1, dok je Partizan bio bolji od Radničkog 3:0.Partizan je aktuelni lider u domaćem šampionatu. Vojvodina je nošena podrškom navijača u prepunoj sali osvojila pehar i nanela prvi poraz "crno-belima" ove sezone u domaćim takmičenjima. Izabranici trenera Strahinje Kozića su, posle nešto više od sat i po velike borbe, u finalu bili bolji i sasvim zasluženo osvojili jubilarno, 50. izdanje kupa.

Najefikasniji na meču bio je Luburić sa 30 poena, Katić je imao 15, pet manje dao je Stanković, dok su se u Partizanu istakli Mrdak sa 25 i Nikolić sa 13.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je korektor Vojvodine Dražen Luburić, a nagradu mu je uručio nekadašnji libero reprezentacije Jugoslavije Vasa Mijić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track