UPRKOS ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA: Španović treća na mitingu u Birmingemu
Foto: Reuters

UPRKOS ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA: Španović treća na mitingu u Birmingemu

Ostali sportovi -
Španovićeva je zbog lakših zdravstvenih problema bila primorana da prekine takmičenje posle četvrte serije, ali je ostvareni skok bio dovoljan za treću poziciju. Španovićeva je zbog lakših zdravstvenih problema bila primorana da prekine takmičenje posle četvrte serije, ali je ostvareni skok bio dovoljan za treću poziciju

BIRMINGEM - Državna rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović osvojila je danas treće mesto na mitingu u Birmingemu rezultatom 6,75 metara.

"Sjajna publika i pregršt odličnih rezultata. Šteta što Ivana zbog zdravstenih problema nije bila u stanju da skače svih šest serija, ali, sve u svemu, bio je ovo jedan izuzetno kvalitetan miting i zadovoljni smo postignutim rezultatom. Iz Birmingema idemo direktno za Švedsku, gde nas 25. februara očekuje novo takmičenje „Igre u Malmeu“, rekao je trener Goran Obradović, a prenosi Atletski savez Srbije.

Pobedu u Birmingemu odnela je Britanka Džonson Tompson postigavši nacionalni rekord (6,93 m), a drugo mesto pripalo je Kanađanki Netej sa 6,84 metara.

Miting u Birmingemu obeleželi su sjajni rezultati, svakako najvredniji je novi svetski rekord na dve milje (8:03:41) koji je postavio Britanac Mo Farah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track