(VIDEO) A DALI MU KAPITENSKU TRAKU: Pogledajte kako je nemački rukometaš nokautirao rivala
Foto: Reuters

Prošao bez kazne

(VIDEO) A DALI MU KAPITENSKU TRAKU: Pogledajte kako je nemački rukometaš nokautirao rivala

Ostali sportovi -
Uve Genšajmer iz Levena namerno udario Hansena iz Kila, a pismom preko Fejsbuka odgovorio mu Čeh Jiha

Kapiten rukometaša Rajn Nekar Levena i nemačke reprezentacije Uve Genšajmer u duelu bez lopte nokautirao je igrača Kila, Renea Tofta Hansena.

Nesportski potez iskusnog rukometaša zgrozio je nemačku javnost. Pritom, Genšajmer nije kažnjen za očigledno namerno udaranje protivnika. Sudije su napravile previd, pa nije dobio ni žuti karton, a nije ni isključen na dva minuta.

Kad već nisu reagovale sudije, reagovo je kapiten Kila, Filip Jiha. Čeh se obratio Genšajmeru preko Fejsbuka.

"Moram da stanem uz saigrače i na stranu sporta, koji bi morao da se bazira na međusobnom poštovanju rivala. Rukomet jeste grub sport, pun udaraca i emocija, a događa se i da slučajno udarite protivnika čak i u lice. Dešavaju se i teške povrede. Mi igrači smo često i frustrirani. Ali, najvažnije je poštovati protivnika, naročito to važi za nas iskusnije, jer predstavljamo uzor mladima", napisao je Jiha.

Zatim sledi deo obraćanja koji se direktno odnosi na Genšajmera.

"Dragi Uve, ove ne sme da se radi. Pokazao si da ne poštuješ rukomet, jer si, kao i ja, kapiten svoje ekipe. Iako ste dobili utakmicu, u mojim očima si gubitnik", zaključio je Jiha.

Inače, Leven je u meču četvrtfinala Kupa Nemačke, kao domaćin, pred 12.000 gledalaca, pobedio rezultatom 29:26 i plasirao se na završni turnir. Potez njegovog kapitena, međutim, bacio je senku na sportski uspeh ekipe.

http://www.youtube.com/watch?v=eVBQAdBi4VA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track