(VIDEO) PRIČA KOJA OPOMINJE: Tragedija bodibildera koji je koristio steroide kako bi ostao bez masti
Foto: Printscreen

Preminuo u 32. godini

(VIDEO) PRIČA KOJA OPOMINJE: Tragedija bodibildera koji je koristio steroide kako bi ostao bez masti

Ostali sportovi -
Andreas Mincer je od svog organizma napravio šta je hteo, ali je platio visoku cenu

Austrijanac Andreas Mincer je bio čuveni bodibilder i čovek sa najmanjim procentom masti u organizmu, ali ujedno i zavisnik od steroida, zbog čega je i umro, prenosi portal viralnova.

Ovo je priča o Andreasu Minceru, zaluđenosti sportom i ličnim izgledom.

Rođen je 25. marta 1964, a preminuo je 14. marta 1996. Ispostavilo se da ga je života koštala preterana upotreba steroida. Zato je sa ovog sveta otišao mlad, u 32. godini života.

Malo pred smrt proglašen je za čoveka za zvanično najmanjim procentom masti u organizmu na planeti. Upravo tome je i stremio, da mu se svaki mišić na telu jasno ocrtava. Jasno je da je bio uspešan bodibilder, ali za takav stil života je platio visoku cenu.

U martu 1996. javio se u bolnicu kada više nije mogao da izdrži stomačne bolove, koji su ga mučili duže vreme. Ispostavilo se da je imao unutrašnje krvarenje. Spasa mu nije bilo. Redom su mu otkazivali jetra, bubrezi... Onda je preminuo.

Priča o Andreasu Minceru je sada ponovo dospela u žižu javnosti jer su tek nedavno obelodanjeni rezultati obdukcije: ispod kože uopšte nije bilo sala, jetra mu je bila potpuno uništena i prekrivena tumorima veličine teniskih loptica... Njegovo srce bilo je duplo teže od srca "normalnog" čoveka. Takođe, otkriveno je više od 20 različitih vrsta droge u njegovom organizmu!

http://www.youtube.com/watch?v=l-zFytxpX_A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track