UNICEF i Fondacija Novak Đoković pridružuju se Dečijem maratonu
Foto: BG Maraton

I DO CILJA TREBA ZNATI, VRTIĆ ĆE TI ZNANJE DATI

UNICEF i Fondacija Novak Đoković pridružuju se Dečijem maratonu

Ostali sportovi -
Dečji maraton biće u Zoološkom vrtu, 11. aprila sa početkom u 10 sati. Kroz zajedničku kampanju pod sloganom "Trči, čini dobro", UNICEF i Fondacija Novak Đoković imaju za cilj da povećaju kvalitet predškolskog obrazovanja i vaspitanja u Srbiji, posebno za najugroženiju decu

UNICEF i Fondacija Novak Đoković najavili su da će se pridružiti Dečjem maratonu 11. aprila u Beogradu kroz kampanju "I do cilja treba znati, vrtić će ti znanje dati" kako bi podigli svest o važnosti ranog razvoja i obrazovanja u detinjstvu. Dečji maraton biće u Zoološkom vrtu sa početkom u 10 sati. Na toj manifestaciji je do sada učestvovalo oko 346.000 dece, a ove godine će učestvovati oko 16.000 iz svih predškolskih ustanova u Srbiji. Kroz zajedničku kampanju pod sloganom "Trči, čini dobro", UNICEF i Fondacija Novak Đoković imaju za cilj da povećaju kvalitet predškolskog obrazovanja i vaspitanja u Srbiji, posebno za najugroženiju decu. "Ovaj jedinstveni događaj podseća na pravo svakog deteta na dobar početak u životu", rekao je direktor UNICEF-a u Srbiji Miše Sen Lo i dodao da najranije znanje i iskustva imaju važan uticaj na kasniji život dece.

Projektna menadžerka Fondacije Novak Đoković, Gorana Džudža Jakovljević rekla je da se završava izgradnja šeste "Školice života" i da su sve otvorene u ekonomski nerazvijenim i seoskim opštinama u Srbiji.

"U Srbiji svega 46 odsto dece uzrasta od tri do pet godina ide u vrtić, dok je procenat dece ovog uzrasta koja ide u vrtić u razvijenim zemljama preko 70 odsto", rekla je Džudža Jakovljević. Ona je rekla i da procenat dece iz najsiromašnijih domaćinstava koja pohađaju programe vrtića iznosi svega devet odsto, a da samo šest odsto dece iz romskih naselja u uzrastu od tri do pet godina ide u vrtić. Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da Beogradski maraton, kao i mnogi maratoni u svetu, predstavlja platformu za širenje ideja solidarnosti i darivanja. Nikolić je rekao i da je tokom partnerstva UNICEF-a i Beogradskog maratona koje datira od 1996. godine, prikupljeno šest miliona evra za humanitarne akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja