ISTRAGA U NEMAČKOJ: Bokser poreklom iz BiH pod sumnjom da je naručio ubistvo

Borilački sportovi

ISTRAGA U NEMAČKOJ: Bokser poreklom iz BiH pod sumnjom da je naručio ubistvo

Ostali sportovi -
Bivši svetski šampion osumnjičen je da je zajedno s menadžerom Rolandom Bebakom naručio ubistvo bivšeg promotera Ahmeta Onera

Bivši svetski šampion Adnan Ćatić alias Felix Šturm, osumnjičen je da je zajedno s menadžerom Rolandom Bebakom naručio ubistvo bivšeg promotera Ahmeta Onera.

Sektor za ubistva iz Kelna mesecima istražuje ovaj slučaj, a do ovih informacija su došli jer je navodno plaćeni ubica iz Libana sve priznao policiji.

"Priča koju je objavio jedan nemački mediji malo je nategnuta. Roland i ja smo ti koji su ucenjeni. Ništa više. Priča je smešna", kazao je Ćatić.

Feliks Šturm (rođen kao Adnan Ćatić, 31. januar 1979, Leverkuzen, Nemačka), je nemački bokser bosanskohercegovačkog porekla. Bio je svetski prvak u srednje teškoj kategoriji u verziji WBO u periodu od marta do jula 2006. godine, te ponovo od 28. aprila 2007. u verziji WBA.

Prvu profesionalnu borbu Feliks je imao 27. januara 2001. godine protiv Antonija Ribeira.Šturm je 25. juna 2011. odbranio titulu svetskog prvaka u borbi protiv Metjua Mekklina.

Decembra 2013. godine je tehničkim nokautom i pobedom nad Darenom Barkerom ponovno preuzeo titulu svetskog prvaka po IBF.

Adnan Ćatić je 20. oktobra 2007. godine, po treći put je odbranio titulu u WBA verziji protiv Amerikanca Rendija Grifina.

Kurir sport / Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track