NOVI SUKOB U MERCEDESU: Rozberg optužio Hamiltona da je radio za Fetela
Foto: AP

Posle podijuma - u svađu

NOVI SUKOB U MERCEDESU: Rozberg optužio Hamiltona da je radio za Fetela

Ostali sportovi -
Nemac tvrdi da ga je aktuelni šampion Formule 1 namerno usporavao na stazi u Šangaju, što Britanac negira

Vozači Mercedesa Niko Rozberg i Luis Hamilton ponovo su se verbalno sukobili, pošto je nemački vozač rekao da mu je aktuelni svetski šampion "ugrozio" današnju trku za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Hamilton je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Kine, Rozberg je bio drugi, a treće mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Britanac je vozio sigurno i ubedljivo od početka do kraja, a Rozberg ga je optužio da je namerno vozio sporije, kako bi se Fetel umešao u borbu za drugo mesto. Rozberg se putem radio veze tokom trke požalio ekipi u boksu i tražio od njih da savetuju Hamiltonu da vozi nešto brže.

"Hamilton je u tom trenutku ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Fetel pokušao da me prestigne posle ranog odlaska u boks. Onda bih morao to da pokrivam, trebalo bi mi mnogo vremena i na kraju trke ne bih imao šanse", rekao je Rozberg, preneli su britanski mediji.

Nemački vozač naveo je da je Mercedes time bespotrebno rizikovao u trci jer je imao prednost nad Ferarijem.

"Frustrirajuće je to što je Luis pazio na gume. Interesantno je da je izjavio da je mislio samo na sebe i to sve govori. Uvek je tesno sa Fetelom kada izlazimo iz boksa i to je bio potpuno nepotrebni rizik jer smo imali prednost nad Ferarijem", rekao je Rozberg i dodao:

"Razgovaraćemo i videćemo kako će se stvari odvijati".

Aktuelni svetski šampion Hamilton negirao je optužbe.

"To apsolutno nije istina. Nisam baš gledao u retrovizore i nisam pokušavao da zadržim Nika. Ako je želeo da se primakne i pretekne me, to je mogao da uradi... On je uvek bio oko četiri do pet sekunde iza. Nije se primakao blizu i ne znam u čemu je problem. Uradio sam ono što su tražili od mene i ne bi trebalo o tome mnogo da se raspravlja", rekao je Hamilton.

Hamilton i Rozberg su tokom većeg dela prošle sezone u kojoj su se borili za šampionsku titulu bili u sukobu, a prvak je odlučen u poslednjoj trci u Abu Dabiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track