(VIDEO) SLAVLJE EKIPE IZ PIREJA: Ivana Nešović donela titulu Olimpijakosu
Foto: Fejsbuk

Izvanredna partija srpske odbojkašice

(VIDEO) SLAVLJE EKIPE IZ PIREJA: Ivana Nešović donela titulu Olimpijakosu

Ostali sportovi -
Nikada nisam igrala u ovako „divljoj“ atmosferi, pošto neke stvari i nisu za priču sa utakmice, ali osvojiti titulu u uporištu Panatinaikosovih navijača je zaista podvig, rekla je srpska odbojkašica

Odbojkašice Olimpijakosa osvojile su duplu krunu u Grčkoj, nakon što su slavile sa 3-1 protiv Panatinaikosa u četvrtom meču finalne serije, uz izvanrednu partiju Ivane Nešović.'Crveno-bele' su slavile po setovima sa 25-15, 25-18, 22-25, 25-14 i ovo im je bila treća uzastopna šampionska titula, kao i dupla kruna, jer je Olimpijakos prethodno osvojio i peti trofej Kupa Grčke u nizu.Najbolji pojedinac meča bila je srpska odbojkašica Ivana Nešović koja je duel završila sa 22 poena (18/35, tri asa, jedan blok). Olimpijakos je već na samom startu meča napravio razliku, koju je Panatinaikos uspeo da smanji, ali je prvi set ipak lako pripao ‘crveno-belim’ odbojkašicama.

U drugom setu PAO je imao prednost od 14-11, što je Olimpijakos brzo preokrenuo na 16-14 i zatim priveo set kraju. ‘Zelene’ odbojkašice su uspele da osvoje treći set, ali su dve Ivane, Nešović i Bramborova, predvodile Olimpijakos do sigurnog trijumfa u četvrtom setu. Bramborova je meč završila sa 17 poena, a Jovana Vesović imala je 13 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=Un4VC-Bfpzg

- Presrećna sam zbog duple krune ove sezone. Posle Kine, ovo je došlo kao šlag na tortu. Ispunjavam sve svoje zacrtane sportske želje. Nikada neću zaboraviti ovo iskustvo. Nikada nisam igrala u ovako „divljoj“ atmosferi, pošto neke stvari i nisu za priču sa utakmice, ali osvojiti titulu u uporištu Panatinaikosovih navijača je zaista podvig. Ponosna sam na svoj tim – istakla je Ivana Nešović.Zvanična dodela i proslava titule zakazani su za nedelju, treći maj na Karaiskaki stadionu.Nešovićeva je u Olimpijakos stigla u polusezoni gde se sjajnim partijama ubrzo istakla kao jedna od najboljih igračica u timu i odigrala je važnu ulogu u osvajanju oba velika trofeja ove sezone.26-godišnja odbojkašica je karijeru počela u Crvenoj zvezdi, a posle toga je igrala za Novaru i Soverato iz Italije, Seongnam iz Koreje, Denso iz Japana, Čanakale iz Turske i kineski Tianđin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track