BOŽE PRAVDE U ČEŠKOJ: Marko Dragosavljević odbranio zlato na EP!
Foto: Kajakss.org.rs

Šest medalja za Srbiju

BOŽE PRAVDE U ČEŠKOJ: Marko Dragosavljević odbranio zlato na EP!

Ostali sportovi -
Dragosavljević je odbranio zlatnu medalju pošto je 200 metara prešao za 34 sekunde i 70 stotinki

RAČICE - Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama u olimpijskoj disciplini K-1 200 metara.Dragosavljević je odbranio zlatnu medalju pošto je 200 metara prešao za 34 sekunde i 70 stotinki. Drugi je bio Šveđanin Peter Mening, a bronza je pripala Litvancu Ignasu Navakauskasa.

Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebro u olimpijskoj disciplini K-2 200 metara. Oni su izgubili zlato u foto finišu. Srpski takmičari su ostvarili rezultat 32,29 sekunde. Zlato je pripalo Nemcima, a bronza Litvancima.

Srpska reprezentativka Nikolina Moldovan osvojila je bronzanu medalju u olimpijskoj disciplini K-1 na 200 metara. Ona je trku završila za 41,516 sekundi, iza prvoplasirane Francuskinje Sare Gijo (40,980) i Ruskinje Natalije Podolskaje (41,340).

Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su bronzu u disciplini K-2 200 metara. One su do bronze stigle u fotofinišu pošto su ostvarile rezultat od 39 sekundi i 42 stotinke. Zlato je osvojila posada iz Belorusije, a srebro je pripalo Poljakinjama.

Dejan Pajić je ranije danas osvojio bronzu u disciplini K-1 na 500 metara, dok su Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić jučerašnjoj bronzi u disciplini K-2 na 1.000 metara pridodale i bronzu na dvostruko kraćoj deonici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track