Selektori muške i ženske reprezentacije Nikola Grbić i Zoran Terzić pozdravili laureate, a prijem uveličale brojne zvanice

Odbojkaški savez Srbije i Udruženje odbojkaških klubova prve lige uspešno su okončali devetu sezonu u muškoj i ženskoj konkurenciji pod pokroviteljstvom generalnog sponzora takmičenja Viner štediše osiguranja.

Povodom sjajne sezone organizovana je konferencija za novinare u V.I.G. Plazi u Novom Beogradu gde su proglašeni najbolji odbojkaši i odbojkašice. Titulu MVP za proteklu sezonu ponela je odbojkašica subotičkog Spartaka Marta Drpa, dok je najbolji u konkurenciji muškaraca bio Filip Stoilović iz Crvene zvezde. Za najbolje mlade obojkaše proglašeni su Jovana Kocić iz Vizure i Aleksandar Gmitrović iz Crvene zvezde. Specijalno priznanje dobio je Odbojkaški klub Vojvodina NS seme povodom osvajanja Čelendž kupa, čime su srpskoj odbojci doneli prvi trofej u Evropi. Nagradu je primio direktor novosadskog kluba Nikola Salatić.

selektor-grbic-sa-laureatima.jpg
Odbojkaški Savez Srbije 

Novi selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić pozdravio je sinergiju odbojkaške organizacije i cenjene kompanije.

- Kada sam ja igrao odbojku ovakvih nagrada nije bilo. Novčane nagrade koje mladi odbojkaši i odbojkašice u visini od 500 evra primaju svakog meseca nisu male i svakako su veliki motiv. Drago mi je što traje uspešna saradnja između odbojkaške organizacije i cenjene kompanije.

Saradnja između kompanije Viner štediše osiguranje, OSS i UOKPL počela je 2006. godine sa ciljem da se mladim igračima i budućim reprezentativcima omogući bolji svakodnevni rad. U međuvremenu je saradnja proširena i na dodelu nagrada najboljim igračima i igračicama meseca, kojih je do sada uručeno 92. U 2011. godini saradnja je proširena na sponzorstvo Super kupa, a 2013. ustanovljena je i MVP nagrada za najbolje igrače Prvenstva.

Prijemu su pored selektora Nikole Grbića, prisustvovali i prvi trener ženske reprezentacije Zoran Terzić, generalni sekretar OSS Slobodan Milošević, direktor marketinga OSS Zoran Avramović, odbojkaši srpskih klubova, treneri šampiona države u obe konkurencije Dragan Kobiljski i Željko Tanasković, kao i član stručnog štaba iz Sidneja Bogdan Sretenović, kada je naša reprezentacija osvojila zlato.