NA KORAK OD TITULE: Vaterpolisti Partizana pobedili Radnički posle penala i poveli 2:0 u seriji
Foto: Fonet

Finale plej-ofa

NA KORAK OD TITULE: Vaterpolisti Partizana pobedili Radnički posle penala i poveli 2:0 u seriji

Ostali sportovi -
Junak crno-belih bio je golman Slobodan Soro koji je odbranio peterce dvojici Kragujevčana

Vaterpolisti Partizana savladali su Radnički iz Kragujevca na beogradskoj Banjici boljim izvođenjem penala i došli na korak od titule prvaka Srbije, jer sada vode 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa.

Regularni tok utakmice završen je rezultatom 7:7. Crno-beli su dubo bili u vođstvu, čak i sa dva gola razlike, sve do treće četvrtine kada su gosti napravili preokret, poveli 6:5, a tokom poslednje deonice i 7:5. Ipak, domaćin je uspeo da stigne do izjednačenja, a gol Gavrila Subotića označio je da će pobednika odlučiti peterci.

Golman gostiju Živojinović na startu serije je odbranio šut Mandića i doneo prednost svom timu, ali je trijumf Partizanu doneo Slobodan Soro. Trener Vladimir Vujasinović u sred penal serije zamenio je golmane i u bazen umesto Rašovića poslao Sora, koji je zaustavio udarce Aleksandra Ćirića i Srđana Vuksanovića za konačnih 13:12.

Partizan vodi 2:0 u finalnoj seriji i treba mu još jedna pobeda za titulu. Naredna utakmica igraće se u subotu, 16. maja u Kragujevcu (a četvrta i peta, ako bude potrebno, 20. i 23. maja).

http://www.youtube.com/watch?v=pjmjewRA55M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track