IMPERIJA SA BANJICE: Vaterpolisti Partizana osvojili 26. titulu prvaka
Foto: Fonet

Radnički pao i treći put u finalu

IMPERIJA SA BANJICE: Vaterpolisti Partizana osvojili 26. titulu prvaka

Ostali sportovi -
Crno-beli pobedom 15:13 u Kragujevcu dobili finalnu seriju maksimalnim rezultatom 3:0

Vaterpolisti Partizana novi su šampioni Srbije. Crno-beli su i u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa savladali Radnički, i to u Kragujevcu:

Radnički - Partizan 13:15 (4:5, 1:2, 4:3, 3:5)

Dakle, mladi tim Vlade Vujasinovića doveo je Partizan do 26. titule prvaka u klupskoj istoriji, i to bez poraza u finalu - 3:0 u seriji.

Crno-beli su sve vreme trećeg finalnog duela u bazenu SC "Park" u Kragujevcu bili u vođstvu, ali ih je domaćin pratio tokom celog drugog poluvremena. Ipak, na minut i po pre kraja kapiten Partizana Dušan Mandić postigao je svoj šesti gol za 14:13, a u sledećem napadu sjajno je reagovao mladi golman Dimitrije Rističević na šut iskusnog Aleksandra Ćirića i uputio "parni valjak" ka tituli. Na kraju, Mandić je svojim sedmim pogotkom samo zapečatio sudbinu favorizovanog Radničkog.

"Ovaj mladi tim pokazao je tokom sezone izuzetan napredak. Počeli smo pomalo stidljivo, otišlo nam je mnogo igrača, ali smo polako postajali svesni da i dalje imamo kvalitet. Posle nesrećno izgubljenog Kupa u decembru shvatili smo da titula treba da nam bude cilj. Radili smo žestoko pet meseci, imali uspone i padove, ali mislim da smo zasluženo pobedili i Zvezdu u polufinalu i Radnički u finalu", rekao je odmah posle meča trener Partizana Vladimir Vujasinović za RTS.

Podsetimo, Partizan je u polufinalnoj seriji skinuo sa nacionalnog trona Crvenu zvezdu, 2:1 u seriji.

Crno-beli su osvojili prvu titulu posle tri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track