TRIJUMF POSLE UZBUDLJIVE ZAVRŠNICE: Ragbisti Srbije pobedom nad Rusijom bliže SP
Foto: RSS

Prva pobeda u istoriji

TRIJUMF POSLE UZBUDLJIVE ZAVRŠNICE: Ragbisti Srbije pobedom nad Rusijom bliže SP

Ostali sportovi -
Na terenu Nastavnog centra Makiš najbolji srpski ragbisti su u uzbudljivoj završnici uspeli da slave, a do prve pobede u istoriji protiv Rusa izabranici Marka Jankovića stigli su zahvaljujući borbenoj igri i velikoj želji da posle šest poraza konačno savladaju velikog rivala

BEOGRAD - Ragbi 13 reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Rusije sa 20:15 (10:6) i napravila veliki korak ka plasmanu u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

Srbija je igrala mirno od početka i kontrolisala rezultat, vodila sa 6:0 i 10:6 u prvom poluvremenu, posle eseja i pretvaranja Vojislava Dedića i eseja Stevana Stevanovića. Međutim, iskusna ruska ekipa držala je priključak zahvaljujući izrazito fizičkoj igri, koristeći to što Srbija vidljivo bolju igru nije pretvorila u ozbiljnije vođstvo.

Velika želja i doza nervoze koštala je "orlove" nekoliko grešaka, pogotovo na startu drugog poluvremenu kada su Rusi izjednačili rezultat u dva navrata.

Veoma isrcpljujuća utakmica je u poslednjih 20 minuta donela brojne greške sa obe strane, sve dok Ovčinjikov nije u 70. minutu pogodio "dropku" za prvu prednost Rusije - 15:14. Mogli su gosti da uvećaju prednost, ali je odbrana Srbije bila sjajna i zadržala na esej liniji nekoliko opasnih prodora.

Dobivši loptu nazad, reprezentativci Srbije su u 77. minutu sjajan napad krunisali drugim esejem Stevana Stevanovića za vođstvo 18:15, a Dedić je uspešnim pretvaranjem postavio konačnih 20:15.

"Ponosan sam na ove momke koji su pokazali kako se bori za dres Srbije. Ovo je velika pobeda za nas, prva protiv ekipe koju nikako nismo mogli da savladamo prethodnih godina. Mislim da je presudilo naše veliko srce, bilo je grešaka, ali ćemo ih ispraviti. Idemo dalje, naš cilj se zna, plasman u narednu rundu kvalifikacija, ovaj trijumf nas je samo približio, ostaje da u naredna dva meča potvrdimo sav naš trud i mukotrpan rad" rekao je selektor Srbije Janković..

Meč je igran u okviru Evropskog šampionata B koji je prva faza kvalifikacija za SP, a Srbija sa ovom pobedom ostaje lider ispred Rusije, Ukrajine i Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track