UDOVIČIĆ: Želimo da što više dece ukljucimo u sport
Foto: Printskrin

Nacrt zakona o sportu

UDOVIČIĆ: Želimo da što više dece ukljucimo u sport

Ostali sportovi -
Vodeći pretposlednju javnu raspravu o Nacrtu zakona o sportu Udovičić je istakao da su dosadašnje bile "veoma konstruktivne"

SUBOTICA - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas u Subotici da je jedan od glavnih ciljeva Nacrta zakona o sportu proširenje baze sporta i uključivanje što većeg broja dece.

,,Moram reći da sam generalno jako zadovoljan onim što smo čuli na terenu. Smatram da ovaj zakon treba da bude apsolutno primenjiv na sistem sporta u Srbiji i da je zato važno da upravo teren da kritike i sugestije, kako bismo na kraju dobili najkvalitetnije sistemsko rešenje sporta u Srbiji“, rekao je Udovičić, a prenosi Ministarstvo omladine i sporta.

Na pitanje u kojoj meri se novi zakon bavi decom, Udovičić je odgovorio da Nacrt nizom normi detaljno uređuje upravo ovu oblast, a da je jedan od glavnih ciljeva proširenje baze sporta i uključivanje što većeg broja dece u istu.

,,Mislim da upravo norme, koje se odnose na to da se smanji teret budžeta jedne porodice, imaju značaj ne samo za mene kao ministra, već i za sve građane Republike Srbije. Želimo tačno da znamo kolike su nam članarine. Znamo da su članarine jedan od osnovnih uslova za finansiranje klubova, ali želimo da uvedemo jasna pravila u vezi sa istim", kazao je Udovičić, dodajući da je predviđeno da lekarski pregled za decu od 6-14 godina bude besplatan i uvršćen u obavezno zdravstveno osiguranje.

"Tačno je propisano i ko može da radi sa decom, a smatram da je jako važno da se pokrene i tema uloga menadžera u sportu i njihovog odnosa sa maloletnim, a onda i punoletnim sportistima“, poručio je Udovičić.

Javnoj raspravi u Subotici prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković, ostali članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o sportu i preko 50 učesnika.

Poslednja javna rasprava o Nacrtu zakona o sportu biće održana u sredu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track