RAĐEN SUSPENDOVAN: FINA udaljila srpskog vaterpolistu zbog dopinga!
Foto: Saša Pavlić

Svetska federacija za vodene sportove reagovala

RAĐEN SUSPENDOVAN: FINA udaljila srpskog vaterpolistu zbog dopinga!

Ostali sportovi -
Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA

Svetska federacija za vodene sportove (FINA) suspendovala je srpskog vaterpolo reprezentativca Nikolu Rađena zbog pozitivnog testa, objavila je Antidoping agencija Srbije.

Reprezentativac Srbije je posle utakmice sa Španijom u sklopu Svetske lige bio pozitivan na kokain, a Rađen je potvrdio preliminarne rezultate doping testa, te rekao da neće davati izjave pre okončanja postupka.

"FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA“, objavila je Antidoping agencija Srbije.

Ovakav razvoj događaja mogao bi, po pravilima, da odvoji Rađena od bazena narednih četiri godine, a to bi moglo značiti i kraj reprezentativne karijere.

Za sada, na FINA sajtu još uvek nema potvrde informacija koje je dala Antidoping agencija Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track