Najnovije vesti

DRUGA POBEDA KARIOKA: Srbija ponovo poražena od Brazila
Foto: Fivb.org

Ništa od iznenađenja

DRUGA POBEDA KARIOKA: Srbija ponovo poražena od Brazila

Ostali sportovi
Srbija je poražena i u prvom meču pre dva dana protiv Brazila, a taj duel domaćini su dobili posle velike borbe u pet setova, 3:2

BELO HORIZONTE - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila 3:1, po setovima 25:18, 25:20, 19:25, 25:22 u drugom meču I vikenda A grupe Svetske lige.

Srbija je poražena i u prvom meču pre dva dana protiv Brazila, a taj duel domaćini su dobili posle velike borbe u pet setova, 3:2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Valas de Souza sa 19 poena, dok je Ribeiro imao 16. U poraženoj ekipi istakao se Uroš Kovačević sa 17 poena.

Srbija će u okviru drugog vikenda gostovati selekciji Italije. Prvi meč je na programu u petak u Pezaru, a drugi dva dana kasnije u Bolonji.

Prvo mesto na tabeli grupe A drži Italija sa šest poena, dok je Brazil drugi sa pet. Naša selekcija ima jedan bod, dok je Australija poslednja bez poena.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da nije zadovoljan pristupom njegove ekipe današnjoj utakmici protiv Brazila u Svetskoj ligi.

"Potpuno pogrešan pristup utakmici, bili smo prazni, kao da nam nije drago što smo tu. Ne vidim razlog za to, pokušavao sam to da promenim. Nije bio problem u taktici da ćemo naići na reprezentacije i igrače o kojima nemamo mnogo podataka. Ali to ne znači da prestanemo da igramo, pogotovo u onim stvarima u kojima već vidimo šta će se dogoditi, visoke lopte, pomeren prijem ili neke stvari koje mi moramo da radimo kada je lopta u našim rukama. U tom smislu nije mi se svidelo kako smo odigrali prva dva seta, od trećeg pa nadalje je bilo malo drugačije. Bilo je dobrih poteza, videla se veća želja i to je rezultiralo setom u našu korist, dok je jedan set bio izjednačen, imali smo šanse ali ih nismo iskoristili", rekao je Grbić i nastavio:

"Imamo mnogo posla ne samo na taktici i fizičkoj pripremi i uigravanju, nego na komponenti koja je najvažnija, a to je moral. Pristup utakmici, da svi moramo, bez obzira na formu, da želimo da igramo najbolje što možemo u tom momentu i damo sve od sebe. Ako naše najbolje nije dovoljno dobro za taj momenat, u redu, ali u prva dva seta to nije bio slučaj".

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...