Nikolina Moldovan za Kurir: Pravimo senzaciju u Bakuu
Foto: Fonet Dragan Antonić

Intervju, kajakašica, novi izazov u pet disciplina

Nikolina Moldovan za Kurir: Pravimo senzaciju u Bakuu

Ostali sportovi -
Naša kajakašica očekuje sjajnu organizaciju, ali i uspeh srpskog tima, koji je ozbiljno shvatio predstojeće takmičenje

Srpska kajakašica Nikolina Moldovan željno iščekuje početak Evropskih igara u Bakuu i najavljuje pohod, kako svoj tako i pohod kolega iz reprezentacije, na brojna odličja.- Moja očekivanja su definitivno velika, što više medalja od kajakaša. Godina je dobro počela, sa dve medalje i četvrtim mestom na Evropskom prvenstvu. Naporno sam radila da bih i u Bakuu bila u dobroj formi. Takmičiću se u pet disciplina, od kojih su tri olimpijske - kaže Nikolina.Za razliku od drugih sportova, kajakaški rezultati iz Azerbejdžana neće uticati na normu za OI u Riju naredne godine.- Nama borba za normu predstoji u avgustu na Svetskom prvenstvu u Milanu. Potrebno je da u dvosedu budem u prvih šest, a u jednosedu među prvih devet da bih išla u Rio de Žaneiro.

Nikolina: Kad završimo s takmičenjem, valjda ćemo pronaći vremena da navijamo za naše
Nikolina: Kad završimo s takmičenjem, valjda ćemo pronaći vremena da navijamo za naše

Priča se na sav glas da sportiste na Igrama u Bakuu očekuje nešto posebno?- Mislim da će tamo biti senzacionalno i zbog organizacije, ali i zato što je srpski tim veoma ozbiljno shvatio predstojeće takmičenje.Hoćete li biti uz kolege iz drugih sportova?- Ako stignem. Mi smo baš daleko od olimpijskog sela i ostalih borilišta. Kad završimo s takmičenjem, valjda ćemo pronaći vremena da navijamo za naše. Žao mi je što nećemo moći da se družimo s celim olimpijskim timom. S druge strane, to nije loše jer ćemo moći maksimalno da se posvetimo kajaku i ostvarivanju što boljih rezultata.

Optimizam na visokom nivouKAJAK DONOSI BAR DESET MEDALJAZamolili smo našu kajakašicu da se malo bavi sportskom prognozom i kaže nam s koliko će se medalja srpski tim vratiti s Evropskih igara u Bakuu.- Mislim da će kajakaši doneti najmanje deset medalja! Idemo u punom sastavu i u našim najboljim disciplinama. Ukupno će ih biti mnogo, baš mnogo - kroz osmeh nam je rekla naša reprezentativka.

ONI IDU U BAKU BADMINTONIgor Bjelan, Milica SimićBICIKLIZAMMiloš Borisavljević, Gabor Kasa, Jovana CrnogoracBOKSAleksandar Drenovak, Jelena JelićSTRELIČARSTVODragan SvilanovićDŽUDOIlija Ciganović, Dmitri Gerasimenko, Stefan Jurišić, Ljubiša Kovačević, Aleksandar Kukolj, Nemanja Majdov, Božidar Božinić, Marko Vukićević, Jovana RogićSPORTSKA GIMNASTIKABojan Dejanović, Petar Veličković, Miloš Paunović, Aleksandra RajčićKAJAK KANUSimo Boltić, Marko Dragosavljević, Nebojša Grujić, Ervin Holpert, Nikolina Moldovan, Olivera Moldovan, Marko Novaković, Dejan Pajić, Dalma Benedek Ružičić, Milica Starović, Dejan Terzić, Marko Tomićević, Vladimir TorubarovKARATEMarko Antić, Branka Aranđelović, Slobodan BitevićBASKET 3x3Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić, Marko ŽderoMAČEVANJERomana CaranPLIVANJEAndrej Barna, Anja Crevar, Mila Medić, Matija PucarevićRVANJEPetar Balo, Zaur Efendijev, Dejan Franković, Kristijan Fris, Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš, Nemanja PavlovićSAMBOIvana JandrićSKOKOVI U VODUMihailo ĆurićSTONI TENISAnamarija Erdelji, Gabrijela Feher, Andrea Todorović, Aleksandar KarakaševićSTRELJAŠTVOAndrea Arsović, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović, Damir Mikec, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Jasna Šekarić, Milutin Stefanović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić, Ana BajićTEKVONDOTijana Bogdanović, Damir Fejzić, Miloš Gladović, Dragana Gladović, Milica MandićTRIATLONOgnjen StojanovićVATERPOLO (Ž) 13, VATERPOLO (M) 13, ODBOJKA (Ž) 14, ODBOJKA (M) 14

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track