Prvi sportisti Srbije krenuli put Bakua
Foto: OKS

Evropske igre

Prvi sportisti Srbije krenuli put Bakua

Ostali sportovi -
Dobro smo se spremali, konkurencija će biti vrlo jaka, ali nadamo se da ćemo uspeti da osvojimo najmanje dva odličja, rekao je Kristijan Fris
1 / 3 Foto: OKS

Beograd – Ženska vaterpolo reprezentacija, rvački i stonoteniski tim, kao i predstavnik Srbije u triatlonu krenuli su večeras put Bakua na prve Evropske igre. Na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ oni su govorili o svojim očekivanjima i ambicijama pred ovo istorijsko takmičenje. Trener ženske vaterpolo selekcije Vladimir Bajković rekao je:

„Konkurencija će biti izuzetno jaka, kao na Evropskom prvenstvu. Već sam plasman je uspeh, imajući u vidu da ćemo biti jedna od najmlađih selekcija na turniru. Nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo u narednu rundu takmičenja.“Kapiten ženske vaterpolo reprezentacije Teodora Rudić, rekla je:

„Od nas se mnogo očekuje, vredno smo trenirale i dobro se pripremile. Nadamo se da ćemo to i pokazati.“

Vaterpolo, Baku 2015, Foto: OKS
Vaterpolo, Baku 2015, Foto: OKS

Kristijan Fris rekao je da se rvači nadaju osvajanju bar dve medalje:

„Dobro smo se spremali, konkurencija će biti vrlo jaka, ali nadamo se da ćemo uspeti da osvojimo najmanje dva odličja.“

Stojan Dobrev, trener rvača rekao je:

„Momci su dobro radili i dobro se spremili. Od njih očekujem da se bore kao što umeju i da malo više veruju u sebe i ne sumnjam da ćemo doći do medalja.“ Andrea Todorović, predstavnica ženske ekipe u stonom tenisu rekla je da su se devojke dobro spremale za Evropske igre na završnim pripremama u Budimpešti:

„Ako budemo dobro igrale i imale malo sportske sreće verujem da možemo da osvojimo medalju u ekipnoj konkurenciji.“

Rvači, Baku 2015, Foto: OKS
Rvači, Baku 2015, Foto: OKS

Aleksandar Karakašević, petostruki učesnik Olimpijskih igara i jedini muški predstavnik Srbije u stonom tenisu na Evropskim igrama rekao je:

„Imajući u vidu da su Evropske igre za nas kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju, svi najbolji takmičari iz Evrope će biti na turniru i takmičenje će biti na nivou Evropskog prvenstva. Biće jako teško direktno se kvalifikovati jer samo pobednik ide za Rio. Žao mi je što nećemo učestvovati u ekipnoj konkurenciji jer mislim da bismo tu imali veću šansu za medalju.“ Predstavnik Srbije u triatlonu Ognjen Stojanović izneo je svoja očekivanja:

„Odlično sam se pripremao poslednjih nekoliko meseci za Evropske igre. Ovo jeste istorijiski uspeh za srpski triatlon jer nikada nismo imali predstavnika na ovako velikom takmičenju. Veoma sam motivisan i moj cilj je plasman u prvih 20. Imajući u vidu da su za triatlonce Evropske igre kvalifikaciono takmičenje za Rio, konkurencija će biti izuzetno jaka.“

Baku 2015, Foto: OKS
Baku 2015, Foto: OKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track