SVE SPREMNO ZA PRVE EI: Domaćin poželeo dobrodošlicu sportistima koji su stigli u Baku
Foto: Oks.org.rs

U Baku stižu sportisti iz svih evropskih zemalja

SVE SPREMNO ZA PRVE EI: Domaćin poželeo dobrodošlicu sportistima koji su stigli u Baku

Ostali sportovi -
Ceremoniji su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki

BAKU - Sportistima koji su pristigli u Baku, dan uoči otvaranja Igara, u sportskom selu priređena je ceremonija dobrodošlice. Uz intoniranje himne podignuta je zastava Azerbejdžana kao zemlje domaćina, kao i zastava Evropskih olimpijskih komiteta.

Foto: oks.org.rs
Foto: oks.org.rs

Generalni direktor i ministar sporta i omladine Azad Rahimov poželeo je sportistima dobrodošlicu i puno uspeha na prvim Evropskim igrama."Za našu zemlju i za Baku je velika čast što ste se vi, najbolji sportisti Evrope, okupili ovde kako bi učestvovali na prvim Evropskim igrama. Verujemo da ćemo ovde zajedno slaviti prijateljstvo i mir i uživati u vrhunskom sportu. Želim vam svima puno uspeha i želim vam da dugo, dugo pamtite ove trenutke i medalje sa prvih Evropskih igara", rekao je Rahimov. Potpredsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana Čingiz Husejnzade uneo je u sportsko selo olimpijski plamen koji će sutra na ceremoniji otvaranja stići na olimpijski stadion, a zvanični deo ceremonije nastavljen je kulturno-umetničkim programom.

Foto: Oks.org.rs
Foto: Oks.org.rs

Ceremoniji su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki. Po završetku ceremoniji oni su se zadržali u selu u razgovoru sa sportistima. "Mislim da je Azerbejdžan uradio sjajan posao. Izgradili su sjajne objekte gde svakako pored takmičarskih objekata mislim i na sportsko selo. Sportisti imaju odlične uslove i mislim da je delom i zbog toga atmosfera u selu ovako dobra", rekao je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Foto: Oks.org.rs
Foto: Oks.org.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track