Beogradski maraton trči za olimpijsku normu
Foto: BETA

Sportski hepening

Beogradski maraton trči za olimpijsku normu

Ostali sportovi -
U isto vreme kada i Beogradski maraton održavaju se maratoni u Londonu, Amsterdamu, Cirihu, Madridu. Ta činjenica pokazuje da je i Beograd svet, jer će i ovde moći da se postigne olimpijska norma, rekao je direktor Dejan Nikolić

BEOGRAD - Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić kaže da je počela sezona maratona u Evropi, među kojima će biti i beogradski, a na kojima će atletičari pokušati da ispune olimpijsku normu za London.

"U isto vreme kada i Beogradski maraton održavaju se maratoni u Londonu, Amsterdamu, Cirihu, Madridu. Ta činjenica pokazuje da je i Beograd svet, jer će i ovde moći da se postigne olimpijska norma", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je čestitao Ani Subotić i Darku Živanoviću koji su prošle nedelje uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre, jer su ostvarili dobre rezultate na maratonu u Roterdamu.

Ove godine promoteri Beogradskog maratona su svi olimpijci Srbije koji će učestvovati na Igrama u Londonu. Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić istakla je da neće trčati maraton, već "možda Trku zadovoljstva".

"Pozivam sve koji mogu da dođu i da istrče Trku zadovoljstva", rekla je Mandićeva.

Predstavnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Aleksandar Vujčić naglasio je da očekuje rekordan broj učesnika Trke zadovoljstva.

"Beogradski maraton predstavlja jednu od najvećih sportskih manifestacija za osobe sa invaliditetom. Želimo da ove godine učestvujemo u rekordnom broju, ali mnogo će zavisiti od vremena", rekao je Vujčić.

On je dodao da će u maratonskoj trci osobe sa invaliditetom imati dva predstavnika - Vojislava Ćurulića iz Beograda i Gorana Nikolića iz Kragujevca.

Tokom maratrona zaposleni u Opštini Vračar prikupiće novac za kupovinu opreme za Institut za neonatologiju, a Fondacija Ana i Vlade Divac za izgradnju zgrade za izbeglice. Među humanitarnim organizacijama koje će podržati Beogradski maraton su NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i Bel hospis (Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu.

Beogradski maraton biće održan u nedelju 22. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track