VELIKA ŠTETA: Karatisti Marku Antiću zamalo izmakla medalja u Bakuu
Foto: OKS

Propustio dve šanse

VELIKA ŠTETA: Karatisti Marku Antiću zamalo izmakla medalja u Bakuu

Ostali sportovi -
Antić je poražen u polufinalu od Italijana Luke Marseke, a onda u borbi za bronzu i od Makedonca Emila Pavlova

Srpski reprezentativac u karateu Marko Antić bio je veoma blizu osvajanja prve medalje za našu zemlju na Evropskim igrama u Bakuu.

Nakon dobrih nastupa u prvom delu takmičenja, Marko je u polufinalu poražen od Italijana Luke Marseke sa 6:0, pa je morao u borbu za bronzu.

Nažalost ostao je bez odličja jer je poražen od prošlogodišnjeg prvaka Evrope, Makedonca Emila Pavlova sa 2:0. Zanimljivo je da su se njih dvojica već sastala u prvom delu takmičenja i taj meč završen je bez pobednika - 0:0.

"Kao što ste videli, protivnik je bio bolji. Mislim da sam taktički malo lošije ušao u meč i izgubio sam 2:0, tako da sam četvrti", rekao je Antć, dok je selektor Goran Šćepanović dodao:

"Ovo je bila izuzetna šansa da se osvoji medalja jer je karate prvi put na olimpijskim igrama. Antić je imao dve šanse, protiv aktuelnog prvaka Evrope u polufinalu i prošlogodišnjeg u borbi za bronzu. Mislim da ih je mnogo respektovao i da je zbog toga ostao bez medalje".

Svoje učešće završila je i naša reprezentativka Branka Aranđjelović, koja sa dva poraza jednim trijumfom nije uspela da stigne do polufinala i borbi za medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track