SREBRNA TIJANA BOGDANOVIĆ: Želela sam zlato... Sad želim u Rio
Foto: OKS

Zahvalna OKS

SREBRNA TIJANA BOGDANOVIĆ: Želela sam zlato... Sad želim u Rio

Ostali sportovi -
Mlada tekovdistkinja, osvajačica srebra na Evropskim igrama, žali zbog poraza na zlatni poen u finalu

Srpska reprezentativka u tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49kg. Bolja od Tijane u finalu bila je Britanka Čarli Medok na zlatni poen rezultatom 10:9.

Tijana je u prvom kolu pobedila Belgijanku Indru Kraen rezultatom 9:5, a u četvrtfinalu i veliku favoritkinju Hrvaticu Luciju Zaninović 2:1. Bogdanovićeva se plasirala u finale pobedom na zlatan bod protiv domaće takmičarke Patimat Abakarove.

Tijana Bogdanović zadovoljna je medaljom, ali ističe da su Olimpijske igre njen cilj.

"Jako sam zahvalna Olimpijskom komitetu Srbije i svima koji su došli da me podrže i da navijaju za mene. Znam da je ovo dobar rezultat, ali ja sam želela zlato, posebno zbog toga što mi svaki bod mnogo znači zbog rangiranja na olimpijskoj listi. Nadam se da ću na Gran priju osvojiti zlatnu medalju jer su mi ti bodovi veoma važni za Rio koji je moj cilj", rekla je Tijana.

Njen trener Dragan Jović se nadovezao:

"Svakako smo zadovoljni prvom medaljom na prvim Evropskim igrama. Naravno da ostaje žal za zlatom, ali Tijana je mlada i pred njom je mnogo ovakvih turnira. Nama je svakako cilj Rio i želimo da ostavimo tamo pečat kao u Londonu, možda i sa više medalja".

Miloš Gladović savladao je u prvom kolu Moldavca Stepana Dimitrova rezultatom 8:7, dok je u četvrtfinalu poražen od Ruija Braganke iz Portugala 13:7.Miloš je u repasažu pobedio Turčina Gorkema Sezera na zlatan bod rezultatom 9:8, ali je u borbi za bronzanu medalju poražen od Nemca Leventa Tunkata rezultatom 6:1.Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je tekvondistkinji Tijani Bogdanović na osvojenom srebru na Evropskim igrama u Bakuu. "Sve čestitke Tijani na osvojenom srebru. Do sada je postigla veliki uspeh! Pred njom je još mnogo izazova, a mi smo tu da je podržimo , navodi se u čestitki Udovičića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track