Najnovije vesti

ZAGLAVIĆE U ZATVORU: Karabatić zbog klađenja ide iza rešetaka
Foto: Reuters

Tužioci ne odustaju

ZAGLAVIĆE U ZATVORU: Karabatić zbog klađenja ide iza rešetaka

Ostali sportovi
Osudite ovo razmaženo derište francuskog sporta, prenose mediji izjavu tužioca

Bivši rukometaši Monpeljea Mladen Bojinović i Nikola Karabatić suočeni su za zatvorskom kaznom zbog nameštanja rezultata, prenose mediji u Francuskoj.Bivši reprezentativac Srbije i njegov tadašnji saigrač našli su se u epicentru skandala pod optužbom da su učestvovali  u nameštanju i kladili se na ishod duela njihovog Monpeljea i Seseona.

Francuski tužilac zatražio je da Karabatić bude osuđen na tri meseca zatvora i novčanu kaznu od 30.000 evra, dok igraču Pari Sen Žermena preti dupo duža zatvorska i novčana kazna.

Suđenja je u toku više od dve i po godine, a na optuženičkoj klupi nalazi se 16 osoba – od kojih su osmorica rukometaši – a među njima su i Karabatićev brat Luka, Dragan Gajić i Samuel Onrubi. Tužioca Patrika Dežardena je posebno iznervirala izjava Karabatića, koji je rekao da ne zna ništa o tome da je meč namešten, iako su se njemu bliski ljudi kladili na ishod susreta.

"Osudite ovo razmaženo derište francuskog sporta", prenose mediji izjavu Dežardena.

Policija i tužilaštvo posumnjali su da nešto nije u redu, pošto je Monpelje, koji je već obezbedio šampionsku titulu, vodio na poluvremenu sa 15:12, da bi na kraju bio poražen 31:28.  Ono što je odalo braću Karabatić bili su bankovni računi i Nikolina devojka Žeraldin Prije – koja je na poluvremenu utakmice, uložila 1.500 evra na trijumf Seseona.

Karabatiću, koji je u međuvremenu potpisao za Barselonu i ponovo bio proglašen za najboljeg igrača planete, preti kazna i do pet godina zatvora, a njegov advokat Mišel Korbije žali što žalba još uvek nije odbačena – naglašavajući da bi i nekoliko sati boravka iza rešetaka "bilo previše".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...