NEZAUSTAVLJIVI DELFINI: Vaterpolisti Srbije pobedili Italijane, a jedan naš igrač završio u bolnici
Foto: AP

Rio sve bliži

NEZAUSTAVLJIVI DELFINI: Vaterpolisti Srbije pobedili Italijane, a jedan naš igrač završio u bolnici

Ostali sportovi -
Srbija savladala domaćina 15:11 i praktično obezbedila prvo mesto u grupi

Vaterpolisti Srbije savladali su večeras u Bergamu reprezntaciju Italije sa 15:11 (5:2, 3:3, 1:3, 6:3) u drugom kolu finalnog turnira Svetske lige.

"Delfini" su tokom većeg dela meča vodili sa tri gola prednosti, da bi početkom četvrte deonice Italija izjednačila na 9:9. Usledila je serija Srbije, u kojoj je ključne golove postigao mladi Dušan Mandić.

Najbolji srpski vaterpolisti ovom pobedom praktično su obezbedili prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri gola, Miloš Ćuk, Filip Filipović i Stefan Mitrović postigli su po dva gola, a u listu strelaca upisali su se i Živko Gocić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Nikola Jakšić i Andrija Prlainović.

Nikola Jakšić je u toku utakmice nekoliko puta udaren u nos, a u jednom napadu Italije Mateo Aikardi mu ga je raskrvario, posle čega je srpski vaterpolista završio u bolnici.

"Teška utakmica, kakvu smo očekivali. Sudije su bile naklonjene domaćinu. Trudili smo se, zasluženo smo dobili. Ne mogu puno da pričam jer me čeka pregled u bolnici", rekao je Jakšić posle meča.

Nadovezao se Slobodan Nikić:

"Izdržali smo neverovatan pritisak i odigrali odličnu utakmicu. Samo da sa Jakšićem bude sve kako treba. Imamo malo vremena za odmor za susret sa Australijom ali verujem da ćemo biti spremni".

I Filip Filipović je bio na meti rivala koji nisu birali sredstva da ga zaustave:

"Znali smo kako će biti, kako će se suditi. Spremili smo se na sve. Čestitke ekipe. Ovo je samo druga u nizu i nadam se da će ih biti još. Najvažnija je utakmica sutra kako bismo imali najslabijeg protivnika u četvrtfinalu".

Selektor Dejan Savić je i pored pobede bio kritičan:

"Video sam pad u drugom poluvremenu i to treba da se analizira. Vratili smo se brzim golovima ali to nije to.Milan Aleksić (imao temperaturu) je bolje i postoji šansa da zaigra protiv Australije".

Izabranici selektora Dejana Savića narednu utakmicu igraju sutra od 16 sati protiv selekcije Australije.

U prvom kolu "delfini" su deklasirali selekciju SAD - 13:7.

Srbija brani titule osvojene prošle godine u Dubaiju i pretprošle u Čeljabinsku, a pobednik ovog takmičenja stiče pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track