(VIDEO) NESALOMIVI SRBI: Delfini razbili Hrvatsku, osvojili Svetsku ligu i izborili OI u Riju
Foto: Waterpoloserbia.org

Kakav dan za srpski sport

(VIDEO) NESALOMIVI SRBI: Delfini razbili Hrvatsku, osvojili Svetsku ligu i izborili OI u Riju

Ostali sportovi -
Srbija je u finalu završnog turnira Svetske lige pobedila Hrvatsku

BERGAMO - Vaterpolisti Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, pošto su večeras u Bergamu pobedili Hrvatsku 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) u finalu završnog turnira Svetske lige.Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Duško Pijetlović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Dušan Mandić i Andrija Prlainović. Najefikasniji u ekipi Hrvatske bio je Sandro Sukno sa dva gola. To je deveta titula u Svetskoj ligi za Srbiju.Naša selekcija je za trijumf u Svetskoj ligi osvojila novčanu nagradu od 100.000 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=DUjkuC-tTPI

U prvoj četvrtini dominirale su odbrane na čelu sa Pijetlovićem i Pavićem. Hrvatska je sredinom četvrtine povela golom Jokovića. Obe selekcije su dva puta propustile igrača više. Hrvati su posle 1:0 imali igrača više, ali je Pijetlović odlično intervenisao. Posle tajm-auta u poslednjem srpskom napadu Mandić je pogodio mrežu Pavića. Hrvatima je ostao poslednji napad. Dobili su i trećeg igrača više ali je Jakšić odlično intervenisao.Hrvatska je bolje počela drugi deo. Peterac Jokovića i gol Sukna sa igračem više za ubedljiviju prednost 3:1. Duško Pijetlović je na dodavanje Aleksića smanjio na 3:2. Odbrana je delovala dobro, ali je napad bio nervozan. Hrvati su u poslednjem minutu dobili igrača više i postigli gol preko Vukićevića za 4:2. Srbiji je ostalo 29 sekundi za poslednji napad, ali je na poluvremenu ostalo 4:2 za Hrvatsku.Pijetlović je početkom treće četvrtine smanjio na 4:3. Hrvatska posle toga dva puta dobija igrača više, a drugu priliku realizuje Bukić za 5:3. Prlainović je potom sa peterca smanjio na 5:4, a onda je Mandić izjednačio na 5:5.Srbija je prvi put povela 6:5 početkom poslednje četvrtine, a onda je sigurnom igrom došla do zaslužene pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=JgTe0EsZMHg

"Čestitam ekipi i košarkašicama. Znali smo koji nam je cilj, nismo obraćali pažnju na probleme. Utakmica je dostojna finala. Hrvatska je igrala odlično i reč je o ekipama koje su najviše pokazale. Odmorićemo se do 2. jula a onda pripreme za Kazanj", rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Živko Gocić kazao je da je ekipa pokazala snagu.

"Ova ekipa je pokazala šta može. Nismo razmišljali o porazu ni kada je rival imao i igru i rezultat. Znali smo da će napad da proradi. Presrećan sam jer smo obezbedili Rio i to je najvažnije", rekao je Gocić.

Levoruki Filip Filipović rekao je da se ekipa sada okreće Svetskom prvenstvu, koje će od 24. jula do 9. avgusta biti održano u Kazanju.

"Šta da se kaže u ovakvim situacijama, a da se ne ponavljamo. Ipak specifična pobeda zbog svega što nas je pratilo. Čestitam ekipi na zlatu, na olimpijskoj normi. Idemo dalje", poručio je Filipović.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira Svetske lige proglašen je Dušan Mandić.

"Dugujem zahvalnost saigračima, jer bez njih ni ja ne bih igrao ovako. Veliko finale, dva odlična tima. Izdržali smo napade Hrvata i uspeli da se vrtimo u igru na sjajan način", rekao je Mandić.

Briljantnu partiju prikazao je i centar Duško Pijetlović.

"Znali smo šta nas čeka. Hrvatska je izvanredna ekipa, odlično se poznajemo. U početku nas nije išlo. Ipak odbranom smo čuvali šansu za preokret. Kada smo izjednačili bio sam siguran u pobedu", rekao je Pijetlović.

Dvostruki srelac u finalu, pored Mandića i Pijetlovića, bio je Andrija Prlainović.

"Bilo je teško. Jakih šest utakmica sa kadrovskim problemima. Na kraju sam presrećan zbog svega, najviše zbog onih koji su smatrali da nemamo velike šanse. Sada je na redu Kazanj", rekao je Prlainović.

Treće mesto na završnom turniru osvojio je Brazil, koji je pobedio SAD posle izvođenja peteraca sa 24:23.Srbija - Hrvatska 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) Bazen Olimpijskog centra. Gledalaca 1.200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Gomez (Italija). Igrač više: Srbija 10 (5), Hrvatska 12 (3). Dva igrača više: Hrvatska 2(0). Peterci: Srbija 1 (1), Hrvatska 2 (2)SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović.HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Vukićević 1, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač.Plasman: 1. Srbija (100.000 dolara), 2. Hrvatska (70.000), 3. Brazil (50.000), 4. SAD (35.000), 5. Australija (30.000), 6. Mađarska (25.000), 7. Italija (20.000), 8. Kina (15.000)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track